Chiftele în sos de muștar, mai delicioase decât cele de la IKEA. Se pregătesc simplu și rapid și îți cuceresc papilele gustative de la prima mușcătură
Atunci când vine vorba de mâncăruri românești care mai de care mai gustoase, chifteluțele se află în topul preferatelor de mulți gurmanzi. De-a lungul timpului, au apărut mai multe variante care se îndepărtează de cea clasică, iar astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu carne de porc și vită în sos de muștar, alegerea perfectă pentru o masă gustoasă!

Dacă te-ai săturat de chiftelele clasice în sos de roșii, sau mâncate alături de diverse garnituri, mai jos regăsești o rețetă de chiftele din carne de porc și vită, servite alături de un delicios sos din boabe de muștar. Potrivit site-ului g4food.ro/retetele-juanitei, aceste chiftele sunt asemănătoare cu cele de la IKEA. De data aceasta, o parte din ingrediente vor fi diferite față de cele obișnuite.
Ingredientele necesare pentru chifteluțe în sos de muștar, o mâncare delicioasă!
Chifteluțe
500 de gr de carne tocată amestec vită/porc sau doar una dintre ele, eu am pus ceafă de porc150 de ml de lapte
75 de gr de pesmet alb
1 ou
1 ceapă
Sare, piper
Puțină nucșoară sau ienibahar măcinat.
Sos de muștar
30 de gr de unt (aprox. 2 linguri), eu am pus ghee
20 de gr de făină albă (aprox. 2 linguri)
400 de ml de supă de carne
50 de ml de smântână pentru gătit (minim 35% grăsime)
2 lingurițe sos de soia
2 linguri de muștar
Piper, nucșoară.
Modul de preparare, simplu și ușor, chiar și pentru începători
„Tocați mărunt ceapa și sotați-o în unt, fără să o rumeniți.
Puneți pesmetul la înmuiat în lapte.
Amestecați carnea tocată cu ceapa, oul, amestecul de lapte și pesmet și condimentați după gust. Adăugați puțină apă.
Formați chifteluțe mici cu ajutorul a două linguri sau între palme și așezați-le pe o farfurie umezită.
Topiți o cantitate generoasă de unt (ghee) sau ulei într-o tigaie. Puneți chifteluțele în tigaie și prăjiți-le până se rumenesc pe toate părțile. Se pot face și la cuptor sau friteuză”, mai apare pe site-ul respectiv.
































