5 rețete cu pește și fructe de mare pe care trebuie să le încerci în Postul Paștelui
Postul Paștelui este unul de lungă durată și cei care îl țin trebuie să țină cont de multe restricții culinare. Postul Paștelui are douar două dezlegări la pește, așadar iată câteva rețete pe care ar trebui să le încercați în aceste zile.
Aportul de substanțe nutritive pe care îl aduce carnea de pește este foarte important în post, o perioadă în care consumul caloric este redus pentru cei care decid să postească.
Iată câteva idei de rețete pe care le poți încerca în zilele în care există dezlegare la pește. Una dintre ele este salata de cartofi cu hering. O altă propunere este reprezentată de sandvișurile cu ton. Celor care consumă fructe de mare le sunt recomandați creveții cu usturoi și pătrunjel. Crapul în sos de roșii cu măsline sau supa de pește sunt alte rețete pe care ar trebui să le adăugați pe lista dumnevoastră în perioada postului.
De ce ingrediente aveți nevoie pentru supa de pește
500 de grame de crap sau cod, o ceapă albă, un morcov, doi cartofi, un păstârnac, două linguri de ulei, sare, cinci, șase boabe de piper, pătrunjel proaspăt pe care îl putem folosi pentru decor, lămâie.
Mod de preparare supă de pește
Spălați și curățați toate legumele, apoi le tăiați bucățele, iar ulterior le puneți la călit în ulei. Presărați puțină sare, sotați-le timp de aproximativ cinci minute, apoi turnați doi litri de apă și lăsați-le la fiert timp de 15 minute, după ce apa a dat în clocot.
Spălați peștele, porționați-l, apoi adăugați-l în supă, condimentați cu sare și piper, apoi mai fierbeți conținutul între șapte și zece minute. Se recomandă ca servirea ei să se facă cât preparatul este încă cald. Supa poate fi decorată cu pătrunjel și consumată împreună cu o felie de lămâie, în funcție de preferințele fiecăruia.
Citește rețetele celorlalte preparate de post pe clickpoftabuna.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!