Cocoace cu mozzarella, rețeta modernă care a impresionat toate gospodinele. Ingredientul secret pentru a ieși pufoase și aromate. VIDEO

Într-o lume culinară tot mai sofisticată, în care rețetele par desprinse din meniurile restaurantelor internaționale, uneori cel mai mare rafinament stă în simplitate. Cococelele sărate cu mozzarella sunt dovada că din câteva ingrediente la îndemână se poate obține o mâncare savuroasă, cu textură fină și aromă bogată.

Cocoace sărate cu mozzarella / FOTO: Colaj captură video
Cocoace sărate cu mozzarella / FOTO: Colaj captură video

Nici clătite, nici lipii, aceste turte moi și aurii combină tradiția bucătăriei de acasă cu un ingredient modern: mozzarella, care le dă o consistență catifelată și un gust delicat.

Baza rețetei rămâne una clasică: 400 de grame de făină, 500 de mililitri de chefir, trei linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare, piper proaspăt măcinat, o legătură de ceapă verde și una de mărar. Elementul care schimbă totul este mozzarella, aproximativ 100 de grame, rasă fin, adăugată în aluat pentru o notă cremoasă și ușor elastică.

Cum se prepară cocoacele cu mozzarella

Prepararea este simplă, dar cere puțină răbdare. Chefirul se încălzește ușor, doar cât să fie călduț, iar ouăle se bat într-un bol cu sare și piper. Se adaugă treptat chefirul, uleiul și făina până când aluatul capătă consistența dorită, respectiv nici prea lichidă, nici prea groasă. Urmează verdețurile tocate mărunt și mozzarella rasă, care se topește discret în compoziție.

Dacă amestecul pare prea moale, se pot adăuga câteva linguri de făină suplimentar. Într-o tigaie bine încinsă și unsă cu puțin ulei, se toarnă câte două linguri din compoziție pentru fiecare cococel. Se rumenesc pe ambele părți, până capătă o nuanță aurie și un parfum apetisant de brânză topită.

Cocoacele, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiționale

Cococelele cu mozzarella se pot servi calde, simple sau alături de un sos de iaurt cu mărar, ori cu felii subțiri de carne afumată. Textura lor moale și elastică, combinată cu prospețimea verdețurilor, le transformă într-un preparat potrivit pentru orice moment al zilei: fie un mic dejun rapid, fie o cină ușoară. Într-o epocă a vitezei și a rețetelor complicate, ele ne reamintesc că autenticitatea se regăsește cel mai adesea în lucrurile modeste, în mirosul de aluat proaspăt și în aroma caldă a mozzarellei care se topește încet, în mijlocul unei mese împărtășite.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 14T201653 072 jpg
horoscop shutterstock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
cozonac scarlatescu shutterstock 1937659066 jpg
horoscop 13 19 iunie webp
Horoscop, foto shutterstock jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net