Cum prepară gospodinele din Oltenia ardeii umpluți de post? Ce ingredient neașteptat folosesc

Ardeii umpluți sunt un preparat apreciat în toată România, dar în Banat aceștia au o savoare aparte, grație unui „secret” al gospodinelor din această regiune. Deși rețetele de post pot părea limitate, ardeii umpluți reprezintă o soluție delicioasă și consistentă, ideală pentru mesele de familie.

Ardei umpluți de post / Sursa foto: retepractice.ro
Ardei umpluți de post / Sursa foto: retepractice.ro

Ingrediente pentru ardei umpluți de post:

Această rețetă este simplă, dar plină de arome. Iată ce aveți nevoie pentru patru porții:

- 8 ardei grași medii, de preferință în culori diferite pentru un aspect atrăgător.

- 150 g orez (preferabil cu bob rotund, pentru consistență).

- 200 g legume tocate mărunt (ceapă, morcov, țelină).

- 100 g ciuperci tocate sau un amestec de ciuperci, pentru o textură bogată.

- 3 linguri de pastă de roșii sau suc de roșii.

- 50 ml ulei de floarea-soarelui.

- 1 legătură de pătrunjel proaspăt.

- Sare, piper, cimbru și boia dulce, după gust.

Mod de preparare

Pregătirea ardeilor: Tăiați capacele ardeilor și îndepărtați semințele. Spălați-i bine și puneți-i deoparte.

Umplutura:

Într-o tigaie, încălziți uleiul și căliți ceapa, morcovul și țelina. După ce se înmoaie, adăugați ciupercile și continuați să gătiți încă 5 minute.

Puneți orezul spălat peste legume, amestecați și adăugați două linguri de pastă de roșii. Condimentați cu sare, piper, cimbru și boia.

Turnați 100 ml de apă caldă și gătiți compoziția la foc mic până când orezul absoarbe lichidul, dar rămâne puțin crocant. La final, adăugați pătrunjelul tocat.

Umplerea ardeilor: Umpleți ardeii cu amestecul de orez și legume, dar nu îi îndesați prea mult, deoarece orezul se va umfla în timpul gătitului. Acoperiți fiecare ardei cu „capacul” său.

Gătirea:

Așezați ardeii într-o oală sau cratiță încăpătoare. Turnați deasupra un sos format din apă, restul de pastă de roșii și un praf de sare.

Gătiți la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 40-50 de minute, sau până când ardeii sunt fragezi.

Secretul gospodinelor din Banat

Pentru un gust cu adevărat deosebit, gospodinele din Banat adaugă o linguriță de zahăr brun în sosul de roșii. Acest mic truc echilibrează aciditatea roșiilor și oferă preparatului o notă subtilă de dulceață, făcându-l irezistibil.

Servire

Ardeii umpluți de post se servesc calzi, cu un strop de pătrunjel tocat deasupra. Alături de o felie de pâine de casă sau o salată de sezon, aceștia vor deveni rapid preferații familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
fructe care te scapa de riduri jpg
perioada grea pentru zodii jpg
Idei creative de utilizare a robotului de bucătărie în pregătirea deserturilor jpg
Secretele unui chef jpg
Cum să alegi o mașină de spălat eficientă pentru spații mici jpg
+ credit ipotecar jpg
cozonac insiropat shutterstock 2057210687 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net