Rețetă secuiască de ardei umpluți în ghiveci. Sunt așa de buni, cum nu ai mai mâncat niciodată

Județul Harghita, cu sprijinul platformei oficiale de turism Visit Harghita, se pregătește să afle dacă în 2027 va deveni Regiune Gastronomică a Europeană, un titlu obținut până acum doar de Sibiul, din România.

Ardeii umpluți în ghiveci sunt un adevărat deliciul culinar / foto: bucatariasecuiasca.ro
Ardeii umpluți în ghiveci sunt un adevărat deliciul culinar / foto: bucatariasecuiasca.ro

În Harghita, diferite culturi conviețuiesc în armonie de secole, majoritatea locuitorilor fiind de origine maghiară. În aceste comunități, au fost create multe preparate delicioase, cunoscute în prezent doar de localnici.

Într-o scurtă, dar intensă vizită în județul Harghita, echipa Click! a descoperit o revistă culinară finanțată de Consiliul Județean Harghita, din care am selectat o rețetă specială, ideală pentru duminicile petrecute în familie, mai ales acum, când vremea s-a răcit.

Rețeta de ardei umpluți în ghiveci a fost prezentată de chef Előd Szőcs în revistă, dar și pe site-ul oficial al acesteia. 

Rețetă de ardei umpluți gătiți în ghiveci

Ghiveci:

Tocăm mărunt ceapa. Coacem ardeii, îi curățăm și îi tăiem cubulețe. Roșiile le opărim scurt, apoi le trecem prin apă rece pentru a putea îndepărta cu ușurință coaja.

După ce le curățăm, le tăiem și pe ele cubulețe. Slănina o tăiem în bucățele mici și o topim într-o cratiță. Adăugăm ceapa și o călim, apoi punem ardeii și roșiile. Condimentăm cu sare și, opțional, un ardei iute pentru un plus de savoare.

Ardei umpluți:

Într-un bol, amestecăm carnea tocată, orezul și ceapa călită anterior. Adăugăm sare și piper pentru gust și umplem ardeii cu această compoziție. Dacă folosim ardei copți și curățați, vor avea un gust mai bun, însă sunt mai fragili și se pot rupe ușor. Totuși, merită încercat!

Asamblare:

Așezăm ardeii umpluți în ghiveci și îi gătim împreună. Dacă preparatul este prea gras, putem adăuga puțină apă. Dacă ne rămâne compoziție, modelăm găluște din ea și le adăugăm în ghiveci. La final, mai condimentăm cu piper și, dacă este nevoie, ajustăm cu sare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
image
actualitate.net
image
actualitate.net