Cum prepari cea mai delicioasă friptură de porc pentru Crăciun. Trucul care o face fragedă și suculentă

Carnea de porc este o sursă de proteine de calitatea întâi, vitamine din grupul B, dar și minerale și grăsime. Iată o rețetă delicioasă de friptură de porc și îți vom spune și un truc care te ajută să ai la masa de Crăciun carne fragedă și suculentă.

Rețetă pentru friptura de porc Foto: Shutterstock
Rețetă pentru friptura de porc Foto: Shutterstock

Ce ingrediente ai nevoie

Pentru friptura de porc la tigaie poți să folosești coaste de porc, ceafă sau chiar cotlet de porc. Cotletul dacă nu este gătit corect are carnea tare, însă inăbușit la tigaie va fi suculent și gustos. Poți să servești friptura alături de cartofi piure, sos de mărar și o salată verde cu ridichi, potrivit reteteonline.ro

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 350 g carne de porc, 1 cățel de usturoi, 1 lingură untură de casă, 100 ml vin alb, sare, piper și boia de ardei. 

Cum să prepari friptura de porc

Mod de preparare: Carnea de porc trebuie tăiată în bucăți mai mari, apoi încinge bine untura într-o tigaie și pune bucățile de carne la prăjit. Lasă bucățile de carne să se prăjească la foc mare timp de 5 minute pe o parte. Întoarce-le pe cealaltă parte și lasă-le să se prăjească încă 5 minute. Carnea de porc trebuie să se rumenească pe toate părțile.

Când carnea s-a rumenit, dă focul mic. Adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, boiaua de ardei și vinul alb. Pune capacul peste tigaie și lasă carnea la înăbușit. Acest proces durează în jur de 40-50 de minute, până când carnea de porc se va înmuia suficient.

Din când în când, ridică capacul și verifică dacă mai este lichid în tigaie. Dacă acesta a scăzut, mai completează cu puțină apă caldă. Acoperă cu capacul și mai lasă la înăbușit până se înmoaie carnea. Când carnea de porc s-a inmuiat suficient și a devenit fragedă, stinge focul. Poți să mai adugi peste friptura de porc suculentă la tigaie usturoi tocat pentru un plus de savoare.

Trucuri pentru o friptură suculentă

Seretul ca friptura de porc să fie suculentă este ca lichidul din tigaie să nu se evapore cu totul. Astfel carnea de porc se va înăbuși și va deveni foarte fragedă. Totodată, verifica din când în când dacă carnea de porc este moale. Înțeap-o cu o furculița, dacă aceasta intră ușor în carne, înseamnă că s-a inmuiat suficient.

Ai grijă ca feliile de carne de porc să nu fie mai groase de 2 cm. În acest fel vei obține o friptură de porc suculentă la tigaie. Înainte de a pune carnea de porc la prăjit în tigaie, aceasta trebuie să fie la temperatura camerei. Scoate carnea din frigider cu o ora înainte de a o găti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net