Cum să prepari ciorbă de varză dulce cu aripioare, așa cum o făcea bunica. Rețeta demult uitată
Este o rețetă delicioasă, tradițională și foarte ușor de pregătit! Ciorba de varză dulce cu aripioare este o mâncare delicioasă, la care vom reveni mereu cu plăcere!

Chiar și cei dintre noi fără prea multă experiență în bucătărie vom putea pregăti ușor și rapid această ciorbă delicioasă! Nu vom avea nevoie de prea multe ingrediente complexe, iar gustul acestui preparat va fi unul delicios, de care nu ne vom mai sătura!
De ce ingrediente vom avea nevoie
Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă delicioasă este faptul că ea nu are nevoie de foarte multe ingrediente! Practic, tot ce trebuie să avem la îndemână este un kilogram de aripioare de pui, 250 de grame de varză proaspătă, sare după gust, cam 400 de grame de roșii în suc propriu, sau o lingură foarte generoasă de bulion.
De asemenea, zeamă de la o lămâie, sau borș, pentru a acri ciorba, cât și 200 de grame de ceapă tăiată cubulețe. Mai avem nevoie de un ardei gras tăiat în cubulețe, 200 de grame de morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină și mărar. Iar, dacă ne dorim ca mâncarea să fie ceva mai iute, putem adăuga și ardei iute.
Cum pregătim această ciorbă delicioasă
Primul pas pentru a pregăti ciorba este să pârlim bine carnea, apoi să o punem la fiert cu puțină sare. Pe parcurs, vom aduna spuma, iar odată ce carnea este aproape gata va trebui să adăugăm toate legumele, tăiate în cubulețe cât mai mici.
Mai departe, potrivit informațiilor de la pofta-buna.com, putem adăuga și ardeiul iute. Dacă ciorba este prea groasă, putem să mai adăugăm apă. După ce legumele s-au fiert, adăugăm și roșiile, zeama de lămâie (sau borșul) și, dacă este nevoie, mai putem adăuga sare.
După ce totul a mai fiert vreme de 5 – 10 minute, putem stinge focul și vom presăra mărar pe deasupra! Acum, ar trebui să avem o ciorbă delicioasă, la care vom reveni mereu cu drag!