Cum se gătește corect carnea de pui! Cât timp se ține pe grătar și cât timp se ține la fiert?

Gătirea corectă a cărnii de pui este esențială pentru a obține o textură fragedă și un gust delicios, dar și pentru a asigura siguranța alimentară. Fie că preferi să o fierbi, să o prăjești sau să o gătești pe grătar, noi îți arătăm fiecare metodă de gătire în mod corect.

Modul în care trebuie să gătești carnea de pui
Modul în care trebuie să gătești carnea de pui

Cum se gătește corect carnea de pui! Cât timp se ține pe grătar și cât timp se ține la fiert?

Fierberea cărnii de pui

Fierberea este una dintre cele mai simple metode de a găti carnea de pui, fiind ideală pentru supă sau pentru a adăuga pui gătit în alte rețete.

Pregătirea puiului: Spală carnea de pui și îndepărtează excesul de grăsime sau piele, dacă este necesar.

Fierberea: Pune carnea de pui într-o oală mare și adaugă suficientă apă pentru a o acoperi complet. Poți adăuga condimente, sare, piper și legume (morcovi, ceapă, țelină) pentru un plus de aromă.

Timpul de gătire:

Piept de pui: Aproximativ 15-20 de minute.

Pulpe de pui: 20-30 de minute.

Pui întreg: 60-90 de minute.

Verificarea: Carnea este gata atunci când ajunge la o temperatură internă de 75°C și nu mai este roz în interior.

Prăjirea cărnii de pui

Prăjirea oferă cărnii de pui o crustă crocantă și un gust intens, fiind perfectă pentru diverse rețete.

Pregătirea puiului: Spală și usucă bine carnea de pui cu prosoape de hârtie. Condimentează după preferință.

Prăjirea: Încinge o tigaie cu ulei la foc mediu-mare.

Timpul de gătire:

Piept de pui: Aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte.

Pulpe de pui: 10-12 minute pe fiecare parte.

Verificarea: Carnea este gătită complet când atinge o temperatură internă de 75°C și sucurile sunt limpezi.

Gătitul pe grătar

Gătitul pe grătar conferă cărnii de pui o aromă afumată inconfundabilă și este ideal pentru zilele de vară.

Pregătirea puiului: Spală și usucă bine carnea de pui. Marinează-o pentru cel puțin 30 de minute pentru a adăuga aromă și pentru a o frăgezi.

Încălzirea grătarului: Preîncălzește grătarul la temperatură medie-mare.

Timpul de gătire:

Piept de pui: Aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte.

Pulpe de pui: 10-15 minute pe fiecare parte.

Verificarea: Carnea de pui trebuie să ajungă la o temperatură internă de 75°C pentru a fi considerată gătită.

Sfaturi utile pentru gătirea cărnii

Utilizează un termometru de carne: Este cel mai sigur mod de a te asigura că puiul este gătit corespunzător.

Lasă carnea să se odihnească: După gătire, lasă carnea de pui să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a o tăia. Acest lucru ajută la redistribuirea sucurilor în carne.

Evita supra-gătirea: Carnea de pui gătită prea mult devine uscată și tare. Monitorizează timpul și temperatura pentru rezultate optime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Voica photo 1 jpg
zodia leu jpeg
horoscop 26 martie jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii noroc jpeg
chiftele pexels jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net