Lucrurile la care trebuie să fii atent când cumperi carne de pui din supermarket. Trucurile care te ajută să cumperi un produs proaspăt

Pe lângă faptul că românii aleg deseori să cumpere din supermarketuri carne de pui, aceștia trebuie să fie foarte atenți la modul în care aleg produsul. Există câteva aspecte la care trebuie să fie atenți pentru a face alegerea potrivită. Trucuri pentru a cumpăra carne de pui proaspătă. 

Carne de pui / foto: Arhiva Click!
Carne de pui / foto: Arhiva Click!

 Nu toate produsele din magazine oferă ceea ce promit, astfel că nu sunt deloc puține cazurile în care cumpărătorii pleacă acasă cu carne alterată, cu toate că acest aspect nu a fost vizibil prin ambalaj. Află din rândurile de mai jos detaliile la care trebuie să fii atent dacă alegi să cumperi carnea de pui direct de pe rafturile magazinelor.

Testele pe care trebuie să le faci când cumperi carnea de pui 

Carnea de pui cumpărată din supermarketuri sau cea de pasăre crescută în curte se numără printre preferata românilor. Majoritatea consumă piept de pui mult mai des decât alte cărnuri, mai ales că aceasta este recomandată și de nutriționiști, fiind slabă caloric. 

Există situații în care, deși carnea nu este expirată, ea nu este bună de mâncat, din cauza anumitor condiții în care este ținută. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici termenul de valabilitate. Dacă acesta este în regulă, următorul pas constă în verificarea culorii. 

Apariția microbilor sau temperatura nepotrivită sunt două dintre motivele care conduc la schimbarea culorii cărnii de pui. Cea potrivită are o culoare rozalie, iar dacă la raft o regăsești într-o nuanță violet spre gri, nu este bună de mâncat. 

De asemenea, un pui proaspăt are carnea fragedă. Dacă textura este diferită, lipicioasă sau moale înseamnă că produsul este unul vechi. De asemenea, și mirosul pe care îl emană te ajută să deosebești un produs vechi de unul proaspăt.

Deși poate fi dificil să crezi că poți simți mirosul chiar dacă puiul este ambalat, ei bine, mirosul pregnant va ieși prin porii acestuia și poate fi detectat cu ușurință. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
buletin jpg
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net