Delicatesă italiană din ardei kapia. Metoda simplă prin care devin gustări de iarnă
Probabil că deja mulți dintre noi am auzit de roșiile deshidratate, însă nu foarte mulți oameni știu că și ardeii se pot pregăti în același fel! De fapt, ardeii deshidratați sunt o delicatesă italiană, iar iarna sunt folosiți drept gustare sau ca ingredient în alte rețete mai complexe!

Ardeii deshidratați sunt un preparat de care nu foarte multă lume a auzit, însă care este considerat a fi o adevărată delicatesă în sudul Italiei. Mai precis, aceștia poartă numele de il peperone crusco, fiind considerați emblematici pentru bucătăria regiunii Basilicata, din sudul țării.
Aici se cultivă un soi de ardei dulci cu o coajă foarte subțire, care odată ce sunt prăjiți și uscați devin crocanți și delicioși. Numele de „crusco” înseamnă crocant în dialectul italian local, iar numele acestui preparat îl descrie foarte bine!
Sunt o delicatesă în sudul Italiei
Desigur, nu este obligatoriu să folosiți acești ardei speciali din Italia, dacă doriți să încercați rețeta în propria voastră bucătărie.
Simplii ardei kapia ar trebui să meargă foarte bine, iar tot ce trebuie să faceți este să îi spălați bine, să îi lăsați să se usuce, iar apoi să folosiți un ac pentru a-i înșira pe un fir de sfoară alimentară.
Cum se pregătește acest preparat gustos
Ei trebuie atârnați într-un loc uscat și bine aerisit, acoperiți cu plase pentru a-i feri de muște, sau de alte insecte. Ei ar trebui lăsați acolo vreme de 2 – 3 săptămâni, după care veți încălzi ulei într-un ceaun și veți pune ardeii pe foc vreme de aproximativ 10 secunde. Apoi, se scot și sunt lăsați pe un șervețel absorbant, pentru a scăpa de uleiul în exces.
La final, ardeii vor fi presărați cu sare și așezați într-un borcan etanș. Ei pot fi serviți simpli, ca gustare, ori folosiți în tot felul de rețete mai complexe. Acești ardei sunt gustoși, crocanți și foarte ușor de pregătit chiar și de fără prea multă experiență în bucătărie! Și tot ce vă trebuie pentru a-i pregăti este puțină sare, ulei cât și, evident, ardei kapia!


































