Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă

Acest desert delicios, sănătos și extrem de nutritiv, de origine iudaică, se crede că a fost consumat de cei 12 Apostoli la masa Cinei cea de taină. Preparatul are ingrediente cu proprietăţi deosebite pentru sănătate, fiind bogat în vitamine, și se prepară foarte ușor.

Desertul biblic, consumat de apostoli la Cina cea de Taină / foto: arhiva Click!
Desertul biblic, consumat de apostoli la Cina cea de Taină / foto: arhiva Click!

Desertul consumat de apostoli la Cina cea de Taină este Charoset. Se obține în urma unui amestec de mere tocate mărunt, nuci pisate, stafide strivite, curmale, scorțisoară și este foarte ușor de făcut. De asemenea, are și efecte benefice asupra organismului, mai ales dacă este consumat în mod frecvent. Poate alunga durerile de inimă, ne scapă de calculii renali şi biliari, ajută glanda tiroidă hipoactivă, ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele, vindecă acneea, psoriazisul, herpesul şi insomnia, ba chiar luptă cu cancerul şi împotriva infecţiilor cu candida.

Chiar dacă istoricul acestui desert este unul nu prea cunoscut, fiecare dintre ingrediente luate în parte au proprietăţi deosebite pentru sănătate, aşa că nu ar strica să îl includeţi în meniul vostru şi să îl consumaţi cel puţin o dată pe săptămână.

Ingrediente

  • 1 măr;
  • 5 curmale uscate;
  • 3 smochine uscate;
  • o mână de sâmburi de nuci sfărâmate;
  • o mână de stafide;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • o lingură de miere.

Mod de preparare

Se taie mărul în bucățele mici. Pentru a echilibra gustul, deoarece restul ingredientelor sunt destul de dulci, este de preferat să alegi un măr acrișor. Curmalele și smochinele se taie tot în bucăți mici, iar nucile se sfărâmă. Se poate adăuga vin (opțional). Se amestecă toate ingredientele și rezultă un desert bogat în vitamine și nutrimente. Totodată, este foarte gustos și extrem de hrănitor și vă va conferi multă energie. Aceste cantități sunt suficiente pentru a pregăti un desert pentru patru persoane.

Rețeta originală a fost modificată sau diversificată în decursul timpului. Astfel încât au apărut mai multe variante de Charoset. Unii preferă să mixeze merele sub forma unui piure și să le amestece cu diverse fructe uscate (caise, curmale, stafide). În unele comunități, nucile sunt înlocuite cu alune, fistic sau muguri de pin. Alții adaugă și fructe proaspete în Charoset, precum smochine sau bobițe de rodie. Vinul este înlocuit uneori cu suc de struguri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Victoria Principal în Dallas, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 3 august webp
tiroida jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii norocoase jpg
click ro png
Cum te poate apropia de partener experienta unui festival    psihoterapeut Oana Nicolau jpg
horoscop jpg
Star Move jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net