Desertul delicios de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim rapid faimoasele clătite japoneze
Cu toții apreciem clătitele, însă dacă ne dorim să încercăm o variantă specială a acestui preparat, putem apela la cea din Japonia! Aceste clătite sunt delicioase, pufoase, iar partea cea mai bună este că sunt foarte ușor de făcut!

Clătitele sunt foarte populare în țara noastră, însă poate că mulți dintre noi ne-am săturat de varianta tradițională a acestora. Din fericire, rețeta japoneză este simplă și gustoasă, iar în numai câteva minute vom avea în farfurie un desert delicios!
Indiferent dacă servim clătitele cu sirop de arțar, înghețată sau fructe, acestea vor avea un gust delicios!
De ce ingrediente avem nevoie
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple, cum ar fi două ouă, cărora trebuie să le separăm albușurile și gălbenușurile, două linguri de lapte, cât și o linguriță de esență de vanilie. De asemenea, ne mai trebuie și undeva în jur de 30 de grame de făină, o jumătate de linguriță de praf de copt, dar și 25 de grame de zahăr.
Pe lângă aceste ingrediente, mai avem nevoie și de un praf de sare, o linguriță de suc de lămâie, unt, iar pentru topping putem folosi sirop de arțar, fructe, sau chiar și înghețată. Odată ce avem la îndemână toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim clătitele!
Cum se prepară această rețetă simplă
Primul pas pentru a face clătite japoneze este să separăm albușurile de gălbenușuri, iar aceste din urmă vor trebui amestecate bine cu lapte și cu esență de vanilie. Odată ce avem un amestec complet omogen, putem adăuga ușor și făina, împreună cu praful de copt. Totul trebuie amestecat din nou, până când nu mai există cocoloașe printre gălbenușuri.
Acum, punem în albușuri un praf de sare, cât și, dacă vrem, suc de lămâie. Totul trebuie amestecat bine cu un mixer, iar între timp putem adăuga și zahărul. Pasul următor este să adăugăm o treime din acest amestec în gălbenușuri, să amestecăm bine, iar apoi să punem, foarte încet, restul compoziției.
După ce am amestecat totul, vom unge o tigaie cu unt, iar după ce aceasta s-a încins, putem pune clătitele pe foc. Acestea se fac la foc mic și trebuie lăsate cam 4 – 5 minute pe fiecare parte. După ce le scoatem pe farfurie le putem orna cu ce dorim, iar la final, vom avea un desert gustos, de care nu ne vom mai sătura!