Desertul rapid, fără coacere, care dă dependență: Tortul Ramona. Perfect pentru o masă de duminică

Nicio masă fără desertul Ramona. Ar putea fi un slogan, desigur, al celor care au gustat tortul Ramona. Și cum vremea nu ne îmbie la o plimbare, iar ora prânzului se apropie, vă propunem să faceți rapid desertul de duminică. Tortul Ramona este simplu de făcut. Nu presupune coacere și nici un efort ieșit din comun. Gustul lui îți va demonstra că nu ai greșit deloc alegerea desertului.

Tortul Ramona: Desertul de duminică fără coacere

prajitura ramona jpg

Tortul Ramona este alegerea perfectă pentru o duminică relaxantă, un desert rapid și fără coacere, care devine imediat favorit datorită gustului său delicios și aspectului atrăgător.

În plus, se prepară foarte ușor, astfel încât să vă puteți bucura de o gustare dulce fără a petrece mult timp în bucătărie.

Ingrediente necesare:

Biscuiți – 300 g

Unt – 120 g

Banane – 2 bucăți

Căpșuni pentru cremă – 550 g

Căpșuni pentru decor – 150 g

Gelatină foi – 20 g

Iaurt cremos 5% – 600 g

Zahăr – 110 g

Fulgi de migdale pentru decor

Instrucțiuni de preparare:

1.    Pregătirea bazei: Sfărâmați biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Puneți această compoziție într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm și presați bine cu ajutorul unui pahar. Lăsați la rece pentru a se întări.

2.    Prepararea cremei de căpșuni: Spălați căpșunile pentru cremă și tăiați-le în cuburi. Puneți căpșunile și zahărul într-o cratiță pe foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când compoziția se îngroașă.

3.    Hidratarea gelatinei: Înmuiați foile de gelatină timp de 4-5 minute în 100 ml de apă rece. Apoi, puneți-le pe foc mic și amestecați până devin lichide.

4.    Crearea compoziției de iaurt și căpșuni: Într-un bol, amestecați iaurtul cremos cu sosul de căpșuni și gelatina topită, pentru o consistență fină.

5.    Montarea tortului: Așezați rondelele de banană peste stratul de biscuiți din formă, apoi turnați crema de iaurt și căpșuni deasupra.

6.    Decorarea și răcirea: Decorați tortul cu căpșuni proaspete și fulgi de migdale, după preferință. Lăsați la frigider timp de 4-6 ore pentru a se întări bine.

Sugestii de servire

Pentru o variație interesantă, puteți înlocui căpșunile cu alte fructe, precum kiwi sau zmeură, în funcție de preferințe și de sezon. Tortul Ramona este un desert de succes la orice masă de duminică, care se prepară rapid și cucerește prin gustul său proaspăt și textura catifelată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net