Desertul rapid, fără coacere, care dă dependență: Tortul Ramona. Perfect pentru o masă de duminică

Nicio masă fără desertul Ramona. Ar putea fi un slogan, desigur, al celor care au gustat tortul Ramona. Și cum vremea nu ne îmbie la o plimbare, iar ora prânzului se apropie, vă propunem să faceți rapid desertul de duminică. Tortul Ramona este simplu de făcut. Nu presupune coacere și nici un efort ieșit din comun. Gustul lui îți va demonstra că nu ai greșit deloc alegerea desertului.

Tortul Ramona: Desertul de duminică fără coacere

prajitura ramona jpg

Tortul Ramona este alegerea perfectă pentru o duminică relaxantă, un desert rapid și fără coacere, care devine imediat favorit datorită gustului său delicios și aspectului atrăgător.

În plus, se prepară foarte ușor, astfel încât să vă puteți bucura de o gustare dulce fără a petrece mult timp în bucătărie.

Ingrediente necesare:

Biscuiți – 300 g

Unt – 120 g

Banane – 2 bucăți

Căpșuni pentru cremă – 550 g

Căpșuni pentru decor – 150 g

Gelatină foi – 20 g

Iaurt cremos 5% – 600 g

Zahăr – 110 g

Fulgi de migdale pentru decor

Instrucțiuni de preparare:

1.    Pregătirea bazei: Sfărâmați biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Puneți această compoziție într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm și presați bine cu ajutorul unui pahar. Lăsați la rece pentru a se întări.

2.    Prepararea cremei de căpșuni: Spălați căpșunile pentru cremă și tăiați-le în cuburi. Puneți căpșunile și zahărul într-o cratiță pe foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când compoziția se îngroașă.

3.    Hidratarea gelatinei: Înmuiați foile de gelatină timp de 4-5 minute în 100 ml de apă rece. Apoi, puneți-le pe foc mic și amestecați până devin lichide.

4.    Crearea compoziției de iaurt și căpșuni: Într-un bol, amestecați iaurtul cremos cu sosul de căpșuni și gelatina topită, pentru o consistență fină.

5.    Montarea tortului: Așezați rondelele de banană peste stratul de biscuiți din formă, apoi turnați crema de iaurt și căpșuni deasupra.

6.    Decorarea și răcirea: Decorați tortul cu căpșuni proaspete și fulgi de migdale, după preferință. Lăsați la frigider timp de 4-6 ore pentru a se întări bine.

Sugestii de servire

Pentru o variație interesantă, puteți înlocui căpșunile cu alte fructe, precum kiwi sau zmeură, în funcție de preferințe și de sezon. Tortul Ramona este un desert de succes la orice masă de duminică, care se prepară rapid și cucerește prin gustul său proaspăt și textura catifelată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
click ro (1) png
FOTO pexels Horoscop 27 octombrie
Top 3 optiuni de incalzire pentru casa ta de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net