Este una dintre rețetele vedetă ale toamnei! Cum se pregătește gemul tradițional de gutui

Pe măsură ce înaintăm în toamnă, tot mai multe gospodine vor începe să pregătească acest gem delicios. Din fericire, rețeta este una simplă, iar dacă vă doriți un gem de gutui cu adevărat tradițional, nu trebuie să folosiți decât câteva ingrediente simple!

Gemul de gutui este foarte ușor de pregătit / foto: IStock
Gemul de gutui este foarte ușor de pregătit / foto: IStock

Toamna este un anotimp în care gospodinele din țara noastră vor pregăti nenumărate preparate tradiționale, de la pastramă și must și până la diferite tipuri de deserturi. Iar atunci când vine vorba despre gemul de gutui, rețeta este, din fericire, una foarte simplă și ușor de pregătit!

Cum se pregătește ușor un gem delicios de gutui

Practic, pentru a pregăti acest gem nu aveți nevoie decât de 1,5 kilograme de gutui, 750 de grame de zahăr, cât și jumătate de baton de vanilie. Pe lângă aceste ingrediente, veți mai avea nevoie și de o lămâie, iar, în final, 2 – 3 cuișoare și un baton de scorțișoară, însă aceste două ingrediente sunt doar opționale.

Odată ce aveți totul la îndemână, veți putea începe să pregătiți acest gem delicios și ușor de făcut!

Gemul de gutui nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple

Primul pas pe care trebuie să îl urmați este să curățați gutuile de cotoare, iar cel mai bine este să nu le decojiți. Potrivit savoriurbane.com, cea mai mare parte a pectinei, adică agentul natural de gelifiere, se află chiar în coaja gutuilor!

Mai departe, trebuie să spălați gutuile, să le tăiați în felii potrivit de mari și să le puneți într-o oală alături de un litru de apă și zeama de la o lămâie. Apoi, după ce apa a început să fiarbă, oala trebuie lăsată la foc mic vreme de opt minute, după care veți scurge zeama.

După ce ați scăpat de zeamă, fructele se pun înapoi în oală alături de zahăr, 100 ml de apă și veți pune totul înapoi la fiert. Va trebui să amestecați ușor și să adăugați vanilia și ingredientele opționale.

În mod normal, totul ar trebui să fie gata în cam 20 de minute, după care va trebui să turnați gemul în borcane sterilizate. Acestea se închid ermetic, iar la final veți avea un gem delicios pe care îl veți putea servi oricând!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
paine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net