Fursecuri glazurate pentru Valentine's Day
E adevărat că florile și bijuteriile sunt cele mai potrivite cadouri pentru Valentineʼs Day, dar dacă vrei ca Ziua Îndrăgostiților să rămână mult timp în amintirea ta și a partenerului tău, cea mai sigură soluție este o porție de fursecuri glazurate, în formă de inimă.
”Click! Poftă bună” îți propune o rețetă spectaculoasă pentru Valentineʼs Day. Vesele și de efect, aceste fursecuri te vor ajuta să sărbătorești cu stil și fără prea multă bătaie de cap Ziua Îndrăgostiților.
Iată de ce ai nevoie!
Pentru aluat
- 280 g făină albă
- 120 g unt nesărat
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou
- ½ linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 esenţă de vanilie
Pentru glazură
- 50 g ciocolată cu lapte
- 50 g ciocolată albă
Pentru decor
- bomboane asortate
Mod de preparare
Alege un bol mai mare și mixează untul la temperatura camerei cu zahărul. Apoi adaugă oul şi esenţa de vanilie. Mixează totul la viteză medie, până când aluatul capătă o consistenţă cremoasă.
După aceea, adaugă făina, praful de copt şi sarea şi frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Formează o bilă, pe care trebuie s-o înfășori în folie alimentară şi s-o dai la congelator pentru 20 de minute.
După ce scoți aluatul din congelator, este important să-l lași timp de 5 minute la temperatura camerei.
Urmează partea plăcută. Întinde aluatul cu un sucitor, între două foi de hârtie de copt. Foaia obţinută trebuie să aibă o grosime de 3 mm.
Îndepărtează hârtia de copt şi decupează fursecurile cu o formă de inimă, tema zilei de 14 februarie.
Pune fursecurile într-o tavă tapetată cu o foiae de copt şi dă-le în cuptorul preîncălzit la 170 °C.
Lasă fursecurile în cuptor timp 12 minute, până când devin aurii, apoi scoate-le și lasă-le să se răcorească.
Pentru glazură, trebuie să topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi să înmoi fursecurile pe o singură parte. La final, adaugă bomboanele colorate peste glazura care încă nu a apucat să se usuce.
Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!