Ingredientul „secret” folosit de Cornelia Rednic în rețeta pentru negresă de post. O face delicioasă!
Îndrăgita cântăreață de muzică populară Cornelia Rednic vine în fața fanilor săi cu o nouă rețetă pe care aceștia o pot pregăti în zilelele de post: negresă. Iată cum o pregătește și ce ingredient „secret” folosește artista.

Cornelia Rednic postează deseori diverse rețete de mâncăruri pe rețelele de socializare, semn că este pasionată de arta culinară și dorește să furnizeze conținut de calitate prietenilor săi virtuali. Dacă în urmă cu câteva zile explica modul în care pregătește plăcinta de dovleac, iată că acum oferă rețeta folosită pentru negresă de post.
Rețeta de negresă de post pregătită de Cornelia Rednic
În postarea din social media, Cornelia Rednic a oferit rețeta completă pe care o urmează atunci când pregătește negresă de post gustoasă, cu o textură umedă.
Cântăreața de muzică populară adaugă și zeama și coaja de la 2 portocale, completate cu apă minerală sau chiar suc Fanta de portocale, pentru un plus de aromă și un blat pufos.
Ingredientele necesare:
- 400 g dulceață de vișine (sau orice altă dulceață preferată)
- 260–270 g făină
- Coaja și zeama de la 2 portocale (completate cu Fanta sau apă minerală până la 300 ml suc)
- 100 ml ulei
- 3–4 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 150 g fructe uscate (merișor, cireșe etc.)
- 150–200 g nucă sfărâmată
- 1 praf de copt stins cu 1 lingură oțet
Mod de preparare:
1. Într-un bol, zahărul este amestecat cu ingredientele lichide până când acesta se dizolvă complet.
2. Urmează apoi ca ingredientele solide să fie adăugate, iar făina la final. Trebuie să fie obținut un aluat moale.
3. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă întreaga compoziție și se coace la 180°C timp de 35–40 de minute.
Ingrediente glazură de post:
- 4 linguri cacao
- 5 linguri zahăr pudră
- 6 linguri apă
- 6 linguri ulei
Mod de pregătire glazură de post:
Toate ingredientele se amestecă într-o oală mai mică și se lasă la fiert vreme de 4-5 minute, până când este obținută o cremă fină, fără cocoloașe. Glazura se toarnă peste prăjitura coaptă.
































