Motivul pentru care marile gospodine pun o linguriță de țuică în aluatul de gogoși. Un secret puțin cunoscut
Atunci când vine vorba de diverse trucuri pentru a pregăti cele mai gustoase și pufoase gogoși, majoritatea gospodinelor dețin o serie de „secrete” în acest sens, însă unul este mai puțin cunoscut publicului. Află din continuarea acestui articol de ce este important să pui o cantitate mică de țuică în aluatul pentru gogoși.

Gogoșile se numără printre cele mai simple, rapide și gustoase deserturi. Ele pot fi pregătite în propria bucătărie, sau cumpărate, gata făcute, cu diverse arome, creme sau gemuri.
Țuica te ajută să obții cele mai bune gogoși
Motivul pentru care marile gospodine pun o linguriță de țuică în aluatul de gogoși este pentru a le face mai pufoase și mai fragede, și mai ales ca să nu absoarbă mult ulei la prăjit.
Țuica, fiind un alcool tare, se evaporă la gătit, atunci când sunt temperaturi ridicate. În cazul gogoșilor, în timpul în care se prăjesc, alcoolul se va evapora înainte ca aluatul să absoarbă uleiul din tigăi.
Acest truc ajută gogoșile să fie pufoase, aerate și cu mai puțin ulei îmbibat în ele. De obicei, gospodinele pricepute din țara noastră pun o linguriță de țuică la 500g de făină. Atenție, nu trebuie să exagerezi cu cantitatea de alcool!
Câteva „reguli” de care trebuie să ții cont când faci gogoși
Dacă vrei gogoși delicioase și pufoase „ca la mama acasă”, trebuie să ai grijă ca făina să fie cernută înainte de a fi frământate gogoșile. Așa vor fi mult mai aerate. De asemenea, se recomandă folosirea de făină de tip 000.
Laptele care activează drojdia nu trebuie să fie fierbinte, ci călduț.
Folosește coajă de lămâie și portocală atunci când frămânți gogoșile, pentru a te bucura de o explozie de arome. De asemenea, în funcție de preferințe, poți folosi esență de vanilie sau oricare aromă, dar nu face exces, ținând cont că folosești și coajă rasă de lămâie și portocală.