O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu caramel

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu caramel
Prăjitură cu caramel

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g făină, 150 g unt, 100 g îndulcitor; Pentru caramel: 100 g îndulcitor, 230 ml lapte, 150 g alone, 16 g amidon din porumb; Pentru glazura de ciocolată: 150 g unt, 200 g ciocolată amăruie.

Preparare:

Pentru blat, amesteci îndulcitorul cu făina și adaugi untul. Frămânți bine aluatul, apoi îl pui în tava tapetată. Coci blatul 20 de minute, la 180 ºC. Pentru caramel, amesteci laptele rece cu amidonul. Separat, într-un vas, la foc mic, topești îndulcitorul. Când începe să fiarbă, dai deoparte, amesteci bine cu o spatulă, pui din nou pe foc și torni amestecul de lapte cu amidon. Fierbi caramelul 2 minute, până se îngroașă. La final, adaugi alunele. Lași deoparte 20 de minute. Când blatul este gata și s-a răcit, îl acoperi cu caramel și-l dai la frigider o oră. Pentru glazură, topești ciocolata amăruie, pe baie de aburi, apoi o amesteci cu untul moale. Torni glazura peste caramel și dai la frigider 4 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net