Prăjitură cu mere. Nu necesită coacere și are un gust demențial

Dacă iubești deserturile cu mere, dar nu ai timp sau chef să pornești cuptorul, această prăjitură fără coacere este exact ce-ți trebuie. Este rapidă, aromată și are acea consistență suculentă care te face să vrei o a doua porție. Fără aluaturi complicate și fără bătăi de cap, rețeta îmbină textura cremoasă a compoziției de mere cu crocantul fursecurilor și leagă totul cu frișcă și ciocolată.

Prăjitură cu mere suculentă. Nu necesită coacere.
Prăjitură cu mere suculentă. Nu necesită coacere.

Ingrediente simple, gust bogat Pentru această prăjitură ai nevoie doar de ingrediente ușor de găsit și un strop de răbdare cât stă la frigider.

Ingrediente necesare

  • 1 kg de mere rase
  • 600 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 120 g budincă de vanilie (praf)
  • 200 ml apă (pentru budincă)
  • 36 de biscuiți simpli
  • frișcă bătută
  • 30 g ciocolată rasă

Mod de preparare pas cu pas

1. Pune într-o cratiță 600 ml de apă, zahărul, zahărul vanilat, scorțișoara și merele rase. Lasă-le la fiert timp de 5 minute, până ce merele încep să se înmoaie și să elibereze suc.

2. Separat, amestecă praful de budincă în cei 200 ml de apă, apoi toarnă amestecul peste compoziția de mere și gătește la foc mediu. Amestecă constant până când budinca se îngroașă și devine un amestec omogen, legat.

3. Într-o tavă cu dimensiunile aproximative 19x31 cm, pune un strat de biscuiți (12 bucăți), apoi toarnă jumătate din amestecul de mere cu budincă. Continuă cu al doilea strat de biscuiți și restul compoziției, apoi încheie cu al treilea și ultimul strat de biscuiți.

4. După ce prăjitura a stat cel puțin 30 de minute la frigider, acoperă suprafața cu frișcă bătută și presară ciocolată rasă deasupra pentru un plus de savoare și aspect plăcut.

Ideal ar fi să o lași peste noapte la rece – astfel, biscuiții vor absorbi lichidul din cremă, iar textura prăjiturii va deveni perfectă. Gustul se dezvoltă și mai bine, iar desertul capătă o consistență de tort proaspăt scos din cofetărie.

Această prăjitură este soluția perfectă atunci când vrei ceva dulce, dar nu vrei să aprinzi cuptorul. E răcoritoare, fructată și se face din ingrediente naturale, fără aditivi. Poate fi servită la ocazii speciale, la cafeaua de după-amiază sau ca gustare de răsfăț pentru familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
Zodii protejate de Univers pe 12 martie, foto Shutterstock jpg
Horoscop 6 12 mai, foto Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
salt 3285024 1280 jpg
solstitiu, foto shutterstock jpg
Varza calita cu carnati  Sursa foto shutterstock 1283661280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net