Rețeta de castraveți murați la soare a Laurei Cosoi. Sunt gata în doar câteva zile și sunt delicioși

Laura Cosoi, una dintre cele mai iubite actrițe, vine în fața fanilor săi din mediul online cu o rețetă inedită de castraveți murați la soare. Vedeta a postat un clip video și un text explicativ care să le ajute pe gospodine să pregătească ușor aceste murături. 

Rețeta de castraveți murați a Laurei Cosoi / foto: colaj Click! (Pixabay / Instagram)
Rețeta de castraveți murați a Laurei Cosoi / foto: colaj Click! (Pixabay / Instagram)

Cu o carieră de succes, totodată soție și mamă a patru fetițe, Laura Cosoi găsește timp pentru diverse activități în bucătărie. De asemenea, este o prezență activă pe social media, acolo unde postează diverse lucruri pe care le desfășoară în viața de zi cu zi. Recent, actrița a oferit o rețetă de castraveți covăsiți, care se prepară simplu și rapid: 

„Castraveții covăsiți, în opinia mea, sunt cele mai delicioase murături din lume.”

Cum îi pregătește vedeta: 

Ingrediente:

  • 2 kg castraveți proaspeți, de mărime mică
  • 1-2 fire mărar uscat (sau verde, dar e preferabil uscat, pentru mai multă aromă)
  • 1 căpățână de usturoi, curățată și tăiată în bucăți
  • Mărar uscat și 5-6 fire de mărar verde
  • 7-8 fire de cimbru proaspăt
  • 4-5 frunze de vișin
  • Sare grunjoasă, neiodată (aproximativ 1 lingură la fiecare litru de apă)
  • Apă
  • 1 ardei iute mare
  • 1 colț de pâine cu drojdie

Mod de preparare:

  1. Spală bine castraveții și crestează-i.
  2. Într-un borcan mare sau într-un vas de sticlă, așază un strat de mărar, cimbru, frunzele de vișin și usturoiul.
  3. Pune castraveții în poziție verticală.
  4. Adaugă din nou mărar, cimbru și usturoi între straturi.
  5. Pregătește saramura: dizolvă 1 lingură de sare grunjoasă la fiecare litru de apă, apoi toarnă peste castraveți, astfel încât să fie complet acoperiți. Ai nevoie de aproximativ 2-3 litri de apă cu 3 linguri de sare.
  6. Pune colțul de pâine deasupra, astfel încât să fie cuprins de apă, și așază o farfurie sau o greutate peste castraveți, ca să nu se ridice deasupra lichidului.
  7. Lasă borcanul la temperatură ridicată, la soare dacă este posibil, timp de 3-5 zile (sau 5-7 zile dacă nu este soare și este mai răcoare).

Eu mănânc la fiecare masă mai toată vara, așa încât m-am gândit să vă fac și vouă poftă.”, a explicat Laura Cosoi, pe Instagram. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ardei mihaela jpg
zodii jpg
click ro espressor delonghi jpg
1 Hornbach Colentina 01 jpg
2 salata de vinete jpg jpeg
Zodii, Shutterstock jpg
dulceata dovleac istock jpg
muraturi depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net