Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Cum s-o prepari fără mașină de înghețată

Rețeta de înghețată cu avocado este extrem de ușor de preparat. Poți obține și tu un desert absolut delicios, perfect pentru sezonul cald și, foarte imporant, un răsfăț culinar foarte prietenos cu silueta, deoarece nu conține deloc zahăr. 

Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Cum s-o prepari fără mașină de înghețată
Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Cum s-o prepari fără mașină de înghețată

Atunci când simți nevoia să te răcorești cu un desert cremos și ușor, atunci înghețata din avocado este fix ceea ce ai nevoie, iar cel mai bun lucru este că acest desert savuros îl poți pregăti chiar tu din câteva ingrediente. 

Citește și: Prăjitură cu mălai și suc de portocale. Desert inedit, cu gust divin

Ingrediente

2 avocado bine coapte

400 ml lapte de cocos

zeama de la 1 limetă

coaja de la 1 limetă

50 ml miere

Citește și: Desert de post din trei ingrediente, fără zahăr și făină

Mod de preparare

Primul pas este să curățați fructele de avocado și să le puneți într-un blender alături de laptele de cocos, zeama și coaja de la limetă și cei 50 ml de miere. Amestecați până când ingredientele se transformă într-o pastă cremoasă și omogenă, fără cocoloașe. Poți gusta pentru a vedea dacă compoziția este îndeajuns de dulce și mai poți adăuga puțină miere, dar trebuie să ai în vedere că, după ce o vei lăsa la frigider peste noapte, desertul va deveni și mai dulce. 

Toarnă pasta obținută în fome de înghețată sau pahare mici de plastic și mai presară niște coajă de limetă pe deasupra. Pune înghețata în frigider vreme de câteva ore și apoi te poți delecta în voie, notează clickpoftabuna.ro. 

Ce alte ingrediente poți pune în rețeta clasică

Poți deveni creativă în ceea ce privește rețeta de înghețată cu avocado și să mai adaugi câteva ingrediente ce vor conferi o aromă unică desertului tău. 

Mentă

Sfatul nostru este să adaugi câteva frunze de mentă proaspătă și iată cum poți face asta. Ai nevoie de o legătură de mentă proaspătă, din care vei alege câteva frunze și le vei tăia fâșii. Vei pune frunzele de mentă tăiate, în 200 de ml de lapte de cocos (din cei 400 de ml din rețetă) și le vei fierbe preț de câteva minute, astfel încât menta să-și dizolve aroma în lapte. 

Iei amestecul de pe foc, îl lași la răcit, apoi îl adaugi în blender alături de celalte ingrediente și continui să prepari înghețata de avocado, așa cum am descris mai sus.

Banane

Un alt ingredient ce va conferi o aromă deosebită înghețatei de avocado sunt bananele. Vei avea nevoie de două banane, pe care le vei curăța, le vei tăia rondele și le vei adăuga în blender la amestecul inițial. Trebuie să ții cont că bananele vor face ca amestecul să fie ceva mai dulce, așa că te sfătuim să pui la început doar jumătate din cantitatea de miere recomandată în rețeta inițială și, pe parcurs, să guști din compoziție pentru a verifica dacă mai e nevoie să fie îndulcită. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net