Rețeta delicioasă de gogoși a lui Sorin Bontea. Ce pune în ele, pentru a ieși pufoase și pline înauntru
Chef Sorin Bontea vine în atenția dumneavoastră cu o rețetă inedită de gogoși pufoase și gustoase. Mai bune decât cele găsite în comerț și preparate doar din ingrediente naturale, pe care fiecare dintre noi le avem în propria bucătărie.

Celebrul bucătar a explicat detaliat care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a pregăti cele mai gustoase gogoși. Pentru acest preparat, juratul de la MasterChef a avut nevoie de 12 ingrediente pe care le-am enumerat mai jos.
Ingrediente pentru gogoși:
- 100 de grame de zahăr;
- 250 de mililitri de lapte;
- 500 de grame de făină;
- două ouă;
- 80 de grame de unt topit;
- 11 grame de drojdie uscată;
- un praf de sare;
- o linguriță de esență de vanilie;
- coajă de lămâie;
- coajă de portocală;
- zahăr pudră;
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Ingredientele următoare se amestecă într-un bol spațios: zahăr, drojdie, lapte călduț, coaja de lămâie și portocală. Se amestecă până capătă o compoziție omogenă, apoi se lasă la odihnit între 10 și 15 minute. Apoi, se adaugă sarea, esența de vanile, cele două ouă și untul topit. Când compoziția a fost amestecată, se va încorpora făina. Dacă folosiți un mixer, atunci compoziția trebuie să fie amestecată până când devine pufoasă și moale.
Pe o suprafață curată și dreaptă se frământă coca. Se stropește cu ulei și se frământă până când compoziția nu se mai lipește de mâini. Apoi, aluatul se va lăsa la dospit pentru o oră. După ce a stat la dospit, aluatul se va întinde pe masă cu un sucitor până se va obține o foaie cu 1,5 centimetri grosime.
Vă puteți ajuta de o cană pentru tăia aluatul în forma de gogoși. Apoi, se mai lasă la dospit încă jumătate de oră. Puteți pune gogoșile într-o tigaie cu ulei încins. Se rumenesc câte 2-3 minute pe fiecare parte. La final, puteți presăra zahărul pudră deasupra lor sau le puteți servi cu gem de fructe sau ciocolată, în funcție de preferințe.