Rețetă delicioasă de pere murate. Ingredientul care le ține crocante în borcan toată vara

Perele murate sunt o delicatesă ce adaugă o notă de rafinament oricărei mese. Această rețetă delicioasă de pere murate nu doar că impresionează prin gustul său unic, dar dezvăluie și secretul menținerii fructelor crocante în borcan toată vara. Află cum să pregătești aceste delicii și care este ingredientul magic ce le păstrează textura perfectă.

Pere murate / Sursă foto: gardens-ro.desigusxpro.com
Pere murate / Sursă foto: gardens-ro.desigusxpro.com

Rețetă delicioasă de pere murate. Ingredientul care le ține crocante în borcan toată vara

Pentru a pregăti perele murate, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de pere mici și tari, 1 litru de apă, 500 ml oțet de mere, 200 g zahăr, 1 lingură sare, 1 baton de scorțișoară, 5-6 cuișoare, 2-3 frunze de dafin, 1 lingură boabe de piper, 1 lingură semințe de muștar, 1 linguriță de acid citric (ingredientul secret care le menține crocante). 

Spală bine perele și taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Dacă perele sunt foarte mici, le poți lăsa întregi. Îndepărtează sâmburii, dar păstrează codițele pentru un aspect estetic plăcut. Într-o oală mare, combină apa, oțetul de mere, zahărul și sarea. Amestecă bine și adaugă batonul de scorțișoară, cuișoarele, frunzele de dafin, boabele de piper și semințele de muștar.

Pune oala pe foc mediu și adu lichidul la punctul de fierbere. Adaugă perele pregătite în oala cu lichidul de murat. Lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când devin ușor moi, dar încă ferme. Înainte de a opri focul, adaugă acidul citric în oală. Acest ingredient va menține perele crocante și proaspete în borcan toată vara. Scoate perele din oală cu ajutorul unei linguri cu fante și așază-le în borcane sterilizate. Toarnă lichidul fierbinte peste pere, asigurându-te că sunt complet acoperite. Închide borcanele ermetic. Lasă borcanele să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat. Perele murate vor fi gata de consum după aproximativ două săptămâni. Le poți servi ca atare, într-o salată sau ca garnitură la diverse preparate din carne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net