Rețeta delicioasă de șalău cu smântână. Se prepară ca pe vremea bunicilor noștri
Este o rețetă tradițională lipovenească de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură! Iar partea cea mai bună este că acest preparat este perfect pentru zilele fierbinți de vară, în care veți fi în căutarea unor mâncăruri cât mai ușoare și mai rapide de făcut! Este vorba despre șalău cu smântână, pe care chiar și cei fără prea multă experiență în bucătărie îl vor putea pregăti ușor!

Șalăul cu smântână este un preparat simplu, gustos și perfect pentru zilele fierbinți de vară. Nu veți avea nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l pregăti, iar la final vă veți putea bucura de o mâncare gustoasă și sănătoasă!
De ce ingrediente aveți nevoie
În primul rând, ingredientul cel mai important din această rețetă este, evident, peștele. Veți avea nevoie de aproximativ 3 kilograme de șalău, trei lămâi, 100 de grame de smântână, cât și o căpățână de usturoi. Desigur, acestea nu sunt toate ingredientele necesare!
Veți mai avea nevoie și de pătrunjel, ulei, îndeajuns de multă sare, cât și apă fiartă. Odată ce aveți toate aceste ingrediente pregătite, puteți începe să gătiți șalăul cu smântână!
Cum puteți pregăti această mâncare delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să presărați burta peștelui cu oricât de multă sare doriți. Apoi, șalăul va fi așezat într-o tavă și uns cu puțin ulei. În interiorul lui trebuie să adăugați o felie de lămâie, iar o altă felie poate fi pusă și peste șalău. Totul trebuie băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, vreme de maxim 20 de minute.
Între timp, zdrobiți bine usturoiul, adăugați sare, amestecați bine și apoi turnați treptat și zeamă de lămâie și ulei. Apoi, puteți adăuga și smăntâna cât și puțină apă fiartă, pentru a mai subția sosul, potrivit pofta-buna.com.
Sosul trebuie turnat peste șalău, care va mai sta puțin în cuptor. La final, puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat peste pește și veți avea o mâncare delicioasă!



































