Alimentul banal care reduce riscul de cancer și protejează sănătatea creierului. Este cunoscut și ca „aurul lichid”

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că dieta are un rol foarte important pentru sănătatea noastră. Nu numai că o alimentație echilibrată ne va ajuta să ținem sub control greutatea corporală, dar și modul în care organismul nostru funcționează va fi afectat profund de alimentele care ne ajung în farfurie. Iar un produs anume este perfect pentru sănătatea creierului și a oaselor.

Uleiul de măsline poate fi foarte sănătos / foto: Pexels
Uleiul de măsline poate fi foarte sănătos / foto: Pexels

Dieta nu este importantă doar pentru menținerea unei greutăți corporale optime. Alimentele care ne ajung în farfurie ne vor afecta profund organismul, iar modul în care acesta funcționează depinde enorm de alimentația pe care o avem. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la ce consumăm, cât și în ce cantitate.

Din fericire, unele alimente, poate chiar destul de surprinzătoare, pot fi perfecte pentru a susține sănătatea noastră. De exemplu, uleiul de măsline, care mai este cunoscut și drept „aurul lichid”, poate avea un rol crucial asupra sănătății creierului nostru, cât și asupra sistemului osos.

Uleiul de măsline poate susține sănătatea oaselor

În primul rând, trebuie menționat faptul că uleiul de măsline poate ajuta corpul să absoarbă calciu într-un mod mult mai eficient. Astfel, el devine util pentru remineralizarea oaselor, fiind un aliment important pentru cei care suferă de osteoporoză. Cu ajutorul lui, veți putea reduce riscul apariției unei fracturi, iar oasele voastre vor deveni mai rezistente.

De asemenea, în uleiul de măsline găsim acizi grași sănătoși, polifenoli antiinflamatori, cât și vitamine precum E și K. El este foarte bun și pentru a proteja creierul, motiv pentru care multă lume recomandă uleiul de măsline pentru gătit.

Poate reduce riscul apariției cancerului

Un alt detaliu important în legătură cu uleiul de măsline este faptul că el poate reduce riscul apariției cancerului de sân. Un studiu a arătat că cei care consumă acest tip de ulei au un risc cu 31% mai mic de a dezvolta cancer. Iar în cazul femeilor, este vorba despre un risc cu 62% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Uleiul de măsline poate fi foarte important pentru dieta noastră. El nu numai că ne ajută să gătim preparate delicioase, dar este și foarte bun pentru starea noastră generală de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mokie cel mai batran cal jpg
botosani jpg
litoral furtuna jpg
casa jpg
winery 3633009 1280 jpg
image png
afis general jpeg
INSTANT PIEDONE DOMICILIU BRAGADIRU 011 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net