Rețeta delicioasă recomandată de părintele Efrem: „Perfectă pentru pâine proaspătă, clătite sau ca umplutură la prăjituri”
Este o rețetă simplă, delicioasă și foarte ușor de pregătit. Dulceața de pepene galben și nectarine este un desert gustos recomandat de preotul Efrem, de la Mănăstirea Dervent.

Părintele Efrem a lansat și o carte de bucate intitulată „Bucate Mănăstirești din Cuhnia de la Dervent”, iar acum împărtășește pe pagina sa de Facebook un preparat simplu și delicios. Este vorba despre dulceața de pepene galben cu nectarine, un preparat de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură.
De ce ingrediente veți avea nevoie
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu veți avea nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre două kilograme de pepene galben curățat de coajă și semințe. Este important ca pepenele să fie cât mai copt și mai parfumat. De asemenea, mai este nevoie și de un kilogram de nectarine coapte, fără sâmburi.
În continuare, trebuie să mai aveți la îndemână și 1,2 kg de zahăr, sucul de la o lămâie, pentru gust și conservare naturală, iar, dacă doriți, puteți folosi și un baton de scorțișoară sau 2–3 păstăi de cardamom pentru aromă.
Cum se pregătește această dulceață delicioasă
Potrivit Părintelui Efrem, primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a pregăti această dulceață este să tăiați pepenele în cubulețe mici și nectarinele în felii subțiri. Mai departe, fructele se pun într-un vas mare emailat, sau din inox, iar peste ele se adaugă sucul de lămâie și zahărul.
Totul se amestecă bine, se acoperă cu un capac, iar apoi trebuie să lăsați fructele în frigider vreme de 4 – 6 ore, sau chiar și peste noapte. După ce a trecut timpul necesar, vasul se pune pe foc și se fierbe până când fructele se înmoaie și siropul se leagă. În general, ar trebui să fierbeți fructele vreme de 35 – 45 de minute.
Spre final, în oală se va adăuga scorțișoara și cardamomul, care se vor scoate înainte de a pune dulceața în borcane. La final, dulceața se toarnă în borcane sterilizate, se închide ermetic și se întoarce cu capacul în jos vreme de 5 minute. Acest desert trebuie lăsat să se răcească acoperit cu o pătură.
La final, veți avea „o dulceață aurie, parfumată, cu note exotice și de vară, perfectă pentru pâine proaspătă, clătite sau ca umplutură la prăjituri”, potrivit Părintelui Efrem.


































