Rețeta lui Chef Scărlătescu pentru o „mămăligă perfectă”. Cantitățile exacte
Chef Cătălin Scărlătescu prezintă rețeta pentru mămăliga perfectă, coaptă și gustoasă. Bucătarul a inițiat propria rețetă și le-a prezentat-o celor de acasă în timp ce se afla în podcastul lui Cătălin Măruță.
Juratul „MasterChef” vine în atenția persoanelor pasionate de bucătărie, dar și a celor începătoare, pentru a le învăța să prepare simplu și rapid cea mai gustoasă mămăligă. Cantitățile ingredientelor le regăsiți mai jos.
Mămăligă marca bucătarului Scărlătescu
4,6l apă;
250g unt;
1kg mălai.
„Dacă la 4,6 l de apă pui un pachet de unt, că așa am făcut rețeta, de 250 de grame, și 1 kg de mălai, o să ai cea mai perfectă mămăligă din lume”, a explicat chef Cătălin Scărlătescu, în podcastul lui Cătălin Măruță.
De ce a plecat de la „Chefi la cuțite”?
În urmă cu câteva luni, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au plecat de la cârma emisiunii „Chefi la cuțite”. La acea vreme s-a creat o mare controversă și chiar au ajuns cu cei de la Antena în fața instanței.
Acum, în timp ce în aceeași formulă jurizează „MasterChef”, Scărlătescu a explicat motivele pentru care nu a mai putut continua la Antena 1: el și colegii lui nu și-au dorit să plece, ci doar să se înțeleagă asupra numărului de sezoane pe care trebuiau să le filmeze.
„Este foarte simplu. I-am rugat frumos să facem un singur sezon pe an. De acolo s-a plecat. Le-am spus tuturor. Eu nu am spus că vreau să plec… nu, niciodată. Păi ce? Nu stăteam bine? Gândește-te, Dumitrescu atunci când a intrat în poezia asta nu avea nevastă. Acum are nevastă, doi copii, vrea să își ducă și el copiii la școală.
Au crescut. Vrea să ducă și el copiii la școală. Bontea? Copiii lui Bontea erau mici, acum fii-su are aproape 30 de ani, ceva de genul acesta. E mare. Eu? Poate vreau și eu să am copii. Nu mai poți. Am tot încercat un an, doi (n.r. să se înțeleagă cu cei de la Antena 1)”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Măruță.
Acesta a mai punctat faptul că nu banii erau problema, ci presiunea care nu mai putea fi dusă mult timp.
„S-a pus problema de bani? Fii atent aici. Dacă eu îți rup ție un picior în momentul acesta și îți spun: ‘Ia de aici 100.000 sau 150.000 în plus’, ce faci? Ți-l înșurubezi și-o iei la fugă? Nu poți, băi nene! Nu poți”, a mai adăugat juratul de la Masterchef.