Rețeta simplă de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim rapid cornulețe cu caramel sărat și alune

Dacă ne dorim o rețetă simplă, gustoasă și care să nu necesite prea mule ingrediente, avem noroc! Cornulețele cu caramel sărat sunt perfecte pentru o gustare rapidă, sau chiar și pentru desert!

Caramelul sărat oferă un gust perfect cornulețelor / foto: IStock
Caramelul sărat oferă un gust perfect cornulețelor / foto: IStock

Chiar și cei dintre noi care nu avem prea multă experiență în bucătărie vom putea pregăti rapid și ușor această rețetă simplă! Cornulețele sunt o gustare perfectă, care nu necesită multe ingrediente și nici nu este exagerat de dulce!

De ce ingrediente vom avea nevoie

Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! Pentru aluat vom avea nevoie de 120 de grame de făină, 180 de grame de amidon alimentar, 170 de grame de unt, 75 de grame de zahăr pudră, un ou întreg, puțină sare și un plic de zahăr vanilat.

De asemenea, pentru umplutură vom avea nevoie de 400 de grame de lapte condensat caramelizat, 150 de grame alune de pădure și puțină sare grunjoasă. Iar pentru a decora acest preparat, putem folosi un albuș bătut cu puțină sare și alte 150 de grame de alune de pădure. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim rapid cornulețele cu caramel sărat

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să prăjim puțin alunele într-o tigaie. După ce s-au răcit, va trebui să le frecăm în palmă pentru a scăpa de coji. Apoi, vom toca jumătate dintre acestea, în timp ce restul vor fi mărunțite cât mai fin.

Mai departe, pregăti aluatul și vom înveli în folie alimentară de plastic. El trebuie să stea în frigider vreme de o oră, însă va trebi scos cu 30 de minute înainte de a începe să pregătim cornulețele.

Aluatul trebuie împărțit în șase porții egale, pe care le vom întinde până când au o formă rotundă și subțire. Pe fiecare porție vom întinde puțin lapte condensat caramelizat, îl întindem bine, iar apoi presărăm alune. Tot acum trebuie să punem și puțină sare, după care vom tăia foile ca și când am felia o pizza. Fiecare „felie” trebuie rulată, iar la final vom avea forma clasică de cornulețe.

După ce au stat 30 de minute la frigider, vom încălzi cuptorul la 170 de grade și vom unge cornulețele cu albușul bătut cu sare. Cornulețele trebuie tăvălite prin alune, iar apoi, potrivit savoriurbane.com, le vom lăsa la copt cam 14 – 15 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
ciorba de cartofi profimedia 0014138803 jpeg
image png
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
reconstructie par 1536x1024 jpg
books 2863724 1920 jpg
ochi zbate jpg
click ro (1) (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net