Rețetă de turte cu brânză și mărar. Gusul copilăriei în farfuria ta

Ultima actualizare:

Turtă rapidă este soluția perfectă pentru acele zile când îți dorești să savurezi ceva preparat în casă. Această rețetă ne amintește de "cococile" din copilărie, făcute de bunici, aducând în farfurie o bunătate cu brânză și mărar care, cu siguranță, îți va crea dependență. Însă, dacă pregătești aluatul din timp, apoi îl vei putea utiliza când dorești și în doar 10 minute aceste turte vor fi gata să te bucuri de ele.

Turte. Foto: arhiva.
Turte. Foto: arhiva.

Ingrediente pentru turtă rapidă

500 g făină
250 ml apă călduță
100 de grame de brânză rasă
1/2 linguriță zahăr
25 g drojdie proaspătă
50 ml ulei
1 linguriță sare
mărar

Cum se prepară

Într-un bol generos, adăugați făina și formați o adâncitură în mijlocul ei. Într-un alt recipient, dizolvați drojdia în apa călduță și amestecați cu zahărul. Lăsați această combinație să crească timp de aproximativ 10 minute.

Turnați amestecul de drojdie în mijlocul făinii, adăugați uleiul și începeți să framântați bine până obțineți un aluat nelipicios. Puneți brânza rasă și mărarul. Adăugați sarea spre final și continuați să framântați puțin. Dacă aluatul pare prea lipicios, ajustați cu puțină făină. 

Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 45 de minute, permițându-i să-și dezvolte aroma și textura.

 Încingeți o tigaie neunsa pe foc mare. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și aplatizați fiecare bucată cu un sucitor. Puneți turta în tigaie și reduceți focul la minim. Acoperiți cu un capac și lăsați să se coacă timp de aproximativ 5 minute.

Întoarceți turta pe cealaltă parte și acoperiți din nou cu capacul și mai lăsați 3 minute. Repetați procesul pentru celelalte bucăți de aluat. Când sunt gata, scoateți turtele pe un platou și acoperiți-le cu un servet. Servește-le calde, cu poftă bună!

Această rețetă simplă și eficientă te va ajuta să pregătești turte delicioase. Savurează gustul autentic al pâinii proaspete din copilărie din care nu lipsea niciodată brânza și mărarul. Aveți grijă: creează dependență. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
index webp
ciorba de perisoare jpeg
mujdei de usturoi jpg
WhatsApp Image 2024 09 19 at 6 01 05 PM jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net