O reţetă gustoasă pe zi: Turtă dulce cu miere
Ingrediente
700 g făină
200 g zahăr
125 ml apă
4 linguri miere
140 g unt
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă praf de ghimbir
½ linguriţă praf de anason
Pentru glazură
1 albuş
200 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
Preparare
1. Amesteci zahărul cu mierea şi apa. Pui ingredientele la foc şi amesteci până se topeşte zahărul. Adaugi untul, mirodeniile, iar când toate ingredientele s-au omogenizat, opreşti focul.
2. Amesteci făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul, torni compoziţia de mai sus şi frămânţi. Aluatul obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider peste noapte. A doua zi, laşi aluatul să ajungă
la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe masa dată cu făină şi-l decupezi cu ajutorul formelor preferate. Le pui pe hârtie de copt într-o tavă şi le dai 5-6 minute la cuptorul preîncălzit.
3. Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie până obţii o spumă densă. Pui compoziţia într-o pungă pe care o tai la un colţ sau într-un poş şi decorezi turta dulce.