Rețeta tradițională pe care puțini români o știu! Cum pregătim ușor o mâncare delicioasă din castraveți murați
Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale unice, atunci acest preparat gustos din Oltenia va fi alegerea perfectă! În numai o singură oră, putem pregăti o mâncare specială, care folosește drept ingredient principal castraveții murați!

Cu toții folosim castraveții murați drept garnitură, sau ca ingredient în salata de boeuf. Însă, nu mulți români știu că există un preparat tradițional gustos care poate fi pregătit din aceștia! Mâncarea de castraveți murați este ușor de făcut și nu necesită decât câteva ingrediente simple!
În plus, ea este o bună sursă de vitamine, poate îmbunătăți digestia și ne va susține sistemul imunitar. Tot ce trebuie să facem este să urmăm câțiva pași simpli pentru a pregăti această mâncare gustoasă!
De ce ingrediente avem nevoie
Pentru a pregăti această mâncare delicioasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple. Practic, este vorba despre un kilogram de castraveți murați, carne de porc (darp utem folosi și pui), o cană de supă, sau, dacă vrem, putem utiliza apă, cât și maxim șapte linguri de ulei. Pe lângă acestea, ne mai trebuie doar câteva lucruri și apoi putem începe să gătim!
Este vorba despre o linguriță de zahăr, o conservă de roșii cuburi, două foi de dafin, o linguriță de sare, maxim șase boabe de piper și, nu în ultimul rând, o legătură de mărar. Odată ce am pregătit toate aceste lucruri, vom putea trece la gătit.
Cum se prepară mâncarea de castraveți murați
Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti această rețetă specială este să tăiem castraveții în rondele potrivit de groase, iar apoi să îi lăsăm la desărat în apă rece. În funcție de cât de sărați sunt castraveții, potrivit unica.ro, este posibil să fie nevoie să schimbăm apa de mai multe ori.
Apoi, vom căli puțin carnea în ulei, îndeajuns de mult încât să prindă culoare. Pasul următor este să adugăm în uleiul rămas ceapa tăiată în bucăți cât mai mici. Odată ce aceasta devine sticloasă, vom adăuga zahărul și roșiile. Mai departe, adăugăm castraveții peste sosul cu ceapă, alături de sare, dafin, cât și boabele de piper.
Acum trebuie să adăugăm și carnea, alături de o cană de apă. Totul va fi lăsat la fiert vreme de 40 – 45 de minute. La final, vom avea o mâncare delicioasă, cu un gust unic.