Rețetă turcească! Cum faci cel mai bun Iskender Kebab la tine acasă

Cum faci cel mai bun kebab la tine acasă! Iată o rețetă tradițională de Iskender Kebab, un preparat turcesc faimos pentru savoarea sa și combinația de carne, iaurt, sos de roșii și lipie prăjită. Este perfect pentru o masă bogată și aromată, având la bază carne de vită marinată și un sos de roșii intens.

Cum faci cel mai bun Iskender Kebab la tine acasă
Cum faci cel mai bun Iskender Kebab la tine acasă

Cum faci cel mai bun Iskender Kebab la tine acasă

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru carne și marinadă: 500 g carne de vită (mușchi sau pulpă), feliată subțire, 1 lingură iaurt, 1 lingură pastă de roșii, 2 linguri ulei de măsline, 2 căței de usturoi, zdrobiți, sare și piper după gust, 1 linguriță de cimbru uscat, 1/2 linguriță boia dulce (opțional, pentru un gust mai picant).

Pentru sosul de roșii: 200 ml sos de roșii, 2 linguri de unt, sare și piper după gust, 1 linguriță zahăr (pentru a echilibra aciditatea roșiilor).

Pentru servire: 1 lipie (sau 4 bucăți mai mici de lipii), tăiate în cubulețe și prăjite în puțin ulei, 200 g iaurt (la temperatura camerei), 2 linguri unt topit (poți adăuga și puțină boia în untul topit), pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecă iaurtul, pasta de roșii, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, cimbrul și boiaua dulce. Adaugă feliile de carne și amestecă bine, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită de marinadă. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin o oră (de preferat peste noapte pentru o aromă intensă).

Într-o tigaie, topește untul la foc mediu și adaugă sosul de roșii, sare, piper și zahăr. Lasă-l să fiarbă încet timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când sosul devine mai gros. Scoate carnea marinată din frigider și prăjește feliile într-o tigaie încinsă (fără ulei suplimentar, căci marinada are deja ulei). Prăjește-le câte 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc frumos.

Așază bucățile de lipie prăjită pe farfurii individuale sau pe un platou mare. Deasupra, adaugă carnea prăjită și toarnă sosul de roșii peste carne și lipie. Lângă carne, pune o lingură generoasă de iaurt, iar deasupra, toarnă untul topit (poți adăuga boia în unt pentru culoare și aromă). Presară pătrunjel tocat deasupra și servește Iskender Kebab-ul fierbinte, alături de o salată de roșii sau murături, pentru un contrast plăcut de gusturi.

Sfaturi:

Dacă ții carnea la congelator pentru 20 de minute înainte de feliere, vei obține felii foarte subțiri. Prăjește lipia până devine crocantă, ceea ce va adăuga o textură contrastantă. Iaurtul ajută la frăgezirea cărnii, așa că nu sări peste acest pas!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
 Ce cadou inedit a primit Anca Lungu în Franța, de la tatăl ei!
arsenie boca jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net