Rețeta unică de zacuscă cu 2 ingrediente surpriză. Puține gospodine o mai fac
Există câteva preparate care se vor transforma în adevărate vedete ale bucătăriei românești în această perioadă din an. Iar zacusca este, fără doar și poate, un astfel de preparat delicios care va fi gătit de nenumărate gospodine în această perioadă. Însă, există o rețetă specială de zacuscă pe care nu foarte mulți români o cunosc!

Zacusca se numără, fără doar și poate, printre cele mai populare preparate tradiționale românești, mai ales în perioada de toamnă. Iar cei mai mulți dintre noi ne gândim la acest preparat ca la unul ce are nevoie, în mod obligatoriu, de vinete pe lista ingredientelor. În realitate, există unele variante de zacuscă mult mai speciale, care nu includ decât foarte puține vinete!
De exemplu, dacă dorim să pregătim ceva cu adevărat special în această toamnă, atunci putem încerca să facem o zacuscă de morcovi și mere! Este ușor de pregătit și nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple!
De ce ingrediente este nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de un kilogram de morcovi, un kilogram de mere, un kilogram de ardei grași, un kilogram de gogoșari, unul de țelină, unul de ceapă și, în final, un kilogram de vinete.
Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să gătim!
Cum se pregătește zacusca de morcovi și mere
Pentru a pregăti acest preparat delicios trebuie să începem prin a spăla cât mai bine toate ingredientele. Țelina și morcovii vor trebui date pe răzătoare, iar merele se taie în cubulețe mici. Mai departe, morcovii, ceapa, țelina și merele vor trebui călite ușor în 250 ml de ulei.
Ardeii grași și gogoșarii trebuie căliți împreună în alt vas, iar între timp trebuie coapte și curățate vinetele. După ce toate ingredientele s-au răcit, ele trebuie puse într-un bol alături de 800 de grame de pastă de roșii și un pahar de apă. Totul trebuie amestecat până când avem o pastă omogenă, în care vom adăuga și sare, două lingurițe de miere și un litru de ulei.
Zacusca trebuie apoi pusă la cuptor până când toată grăsimea se adună într-un strat gros la suprafață. La final, ea trebuie pusă în borcane sterilizate și lăsată la răcit!


































