Reţete de la cititori: Prăjitură cu cremă şi gem – Mihaela Hacman
Preparare aluat: într-un vas se sparg 2 ouă peste care se adaugă 200 gr zahăr şi se amestecă bine, apoi se mai adaugă 3 linguri de miere, o linguriţă de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie (sau un pliculeţ praf de copt), 10 linguri cu lapte, 50 gr unt se amestecă bine şi se pune pe foc 15 minute. În timpul cât este pe foc se amestecă până capătă o culoare arămie, se ia vasul de pe foc şi se adaugă 550 - 500 gr făina, se frământă bine şi se împarte aluatul în 4 bucăţi egale, fiecare bucată se întinde şi se coc pe dosul tăvii foarte repede.Crema : 400 ml lapte se fierbe cu 4-5 linguri de griş, într-un castron 200 gr unt se amestecă cu 200 gr zahăr, când grişul fiert s-a răcit se amestecă cu crema de unt.Peste prima foaie se pune crema de griş, a doua foaie gem (de prune am pus eu), a treia foaie, cremă griş, iar peste a patra foaie zahăr pudră sau glazură de ciocolată. Trebuie să stea la frigider o noapte şi de abia a doua zi se taie după preferinţe în romburi, pătrate sau dreptunghiuri.