Ruladă cu nuci și prune uscate, rețeta delicioasă a Corneliei Rednic: „Va ieși un deliciu!”. Cântăreața și-a cucerit fanii cu acest desert
Sărbătorile se apropie, iar dacă ai început să îți planifici meniul festiv, ce-ai spune dacă ai opta și pentru o ruladă delicioasă? Cântăreața Cornelia Rednic a făcut furori cu această rețetă!

În urmă cu o săptămână, artista a prezentat pe Facebook imagini cu rulada de ciocolată cu cremă de nuci și prune uscate făcută de ea, iar urmăritorii au fost imediat cuceriți de acest desert. Zeci de fani i-au cerut rețeta, iar acum Cornelia a dezvăluit cum se prepară delicatesa: „Bună dimineața! Foarte multe dintre voi ați fost supărate pe mine pentru că nu v-am dat rețeta cremei de nuci. Iată, acum o dau și vreau să facem pace!”, a transmis artista într-un filmuleț apreciat de peste 17.000 de persoane.
Ingrediente
Pentru pandișpan:
- 6 ouă
- 100 g făină
- 150 g zahăr
- 30 g pudră cacao
- 1 plin zahăr vanilinat
- 1 vârf sare
Pentru cremă:
- 300 g nucă măcinată fin
- 250 ml lapte
- 150 g zahăr
- O linguriță cu vârf amidon
- 200 g unt / 500 g mascarpone
- Esență
- Prune uscate / nuci / bucăți de ciocolată
Pentru decor:
- Ciocolată
- Nuci
- Fulgi de migdale
Mod de preparare
Pandișpanul îl prepari astfel: Separă ouăle și bate albușurile cu sarea. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până obții o bezea lucioasă, apoi încorporează ușor gălbenușurile. Cerne făina, cacao și adaugă-le treptat în compoziție, amestecând cu spatula de jos în sus. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-o în cuptorul preîncălzit la 180°C până trece testul scobitorii. Lasă pandișpanul să se răcească complet.
Crema o pregătești așa: Pune laptele la fiert împreună cu zahărul. Când începe să fiarbă, adaugă nuca măcinată amestecată cu amidonul și amestecă continuu cu telul, la foc mediu, până se îngroașă crema (aproximativ 8-10 minute). După ce s-a răcit, încorporează treptat untul moale, amestecând ușor. Dacă preferi mascarpone, mixează crema și pune puțin câte puțin în cremă. Opțional, poți adăuga prune uscate, nuci sau bucăți de ciocolată.
Pentru pregătirea decorului: Topește ciocolata la bain-marie și las-o deoparte să se răcească ușor. Încorporează crema în pandișpan, apoi rulează-l ușor cu ajutorul unei folii de plastic. La final, toarnă ciocolata topită peste ruladă, adaugă nucile și fulgii de migdale. „Va ieși un deliciu!”, promite Cornelia.

































