Secretele Ginei Bradea pentru verdețuri proaspete pe tot parcursul iernii. Cum păstrează bucătăreasa pătrunjelul, mărarul și leușteanul: „Nu trebuie să rămână...”

Pătrunjelul, mărarul și leușteanul sunt de nelipsit din bucătăria românească, dar puțini știu cum să păstreze aceste verdețuri proaspete pentru luni întregi. Gina Bradea, apreciată pentru rețetele sale, oferă câteva metode eficiente pe care orice gospodină trebuie să le cunoască.

Gina Bradea / Foto: Facebook
Gina Bradea / Foto: Facebook

Iarna, când verdețurile își pierd din gustul intens, cel mai bine este să avem rezerve puse din timp la frigider. Însă nu orice metodă de păstrare este eficientă și există situații când acestea își pot pierde gustul la puțin timp de la congelare.

Din fericire, celebra bucătăreasă Gina Bradea deține câteva secrete simple și eficiente care ne ajută să păstrăm pătrunjelul, mărarul și leușteanul proaspte pe tot parcursul iernii!

Așa păstrează Gina Bradea verdețurile 

O metodă excelentă pentru a menține aroma verdețurilor folosite în ciorbele acre este conservarea lor în borcane cu oțet: „Când gătim ciorbe acre, putem folosi direct verdeața din oțet, care își păstrează perfect aroma”, a precizat Gina Bradea, conform CSID.

Mai întâi, speli bine verdețurile și le lași să se usuce complet. Apoi, le așezi în borcane curate și le acoperi cu oțet, iar, suplimentar, poți adăuga pentru un plus de gust câteva boabe de piper. La final, închizi borcanele ermetic și le păstrezi într-un loc răcoros și ferit de lumina directă a soarelui.

Metoda cu sare grunjoasă

Un alt truc la fel de eficient este conservarea cu sare grunjoasă. Tot ce trebuie să faci este să pui verdețurile într-un vas, în straturi, să presari sare între ele, iar la final să adaugi o cantitate generoasă care să le acopere complet. Nu uita că, atunci când le folosești în mâncare, acestea sunt deja sărate!

Cum congelează Gina Bradea pătrunjelul, mărarul și leușteanul

Gina Bradea recomandă și metoda clasică de congelare a verdețurilor în pungi simple. Totuși, înainte de a le pune în frigider, este important ca frunzele să fie bine uscate pe un prosop de hârtie: „Nu trebuie să rămână niciun strop de apă, altfel se strică repede”, a precizat celebra bucătăreasă, conform sursei menționate.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net