Secretul lui Sorin Bontea pentru rețeta tradițională de salam de biscuiți! Ingredientul care face diferența
Chef Sorin Bontea ne dezvăluie rețeta tradițională de salam de biscuiți, explicând pas cu pas secretul gustului nostalgic al copilăriei și cât de rapid se poate prepara. Pe rețelele de socializare, juratul de la „MasterChef” face furori prezentând rețete delicioase și tradiționale de care mulți români se bucură. Chef-ul se filmează ăn timp ce gătește și dezvăluind secrete valoroase din bucătărie. De această dată, Sorin Bontea a pregătit un salam de biscuiți făcut ca la mama acasă!
Chef Sorin Bontea, rețeta tradițională de salam de biscuiți!
Salamul de biscuiți este poate unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale românilor. Este simplu și rapid de făcut, iar gustul este inconfundabil. Chef Sorin Bontea dezvăluie că secretul pentru o aromă deosebită este chiar apa de trandafir!
„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuți. M-am gândit să împărtășesc cu voi această rețetă. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată. Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a spus chef Sorin Bontea.
Ingrediente: 200g biscuiți, 120g ciocolată, 100g zahăr, 50g unt, 100ml lapte, 20g cacao, esență de rom, apă de trandafiri.
Mod de preparare
„Rupe ciocolata în bucățele și topește-o la bain-marie timp de 5 minute. Peste ciocolata topită, adaugă untul și amestecă până se încorporează. Lasă amestecul să se răcească. După ce s-a topit untul, adaugă zahărul, apa de trandafiri, esența de rom și amestecă bine. După ce s-au încorporat, adaugă cacao și mixează totul. Adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând. Ia amestecul de pe foc. După ce ciocolata s-a temperat un pic, adaugă biscuiții rupți cu mâna peste compoziție și amestecă foarte bine. Toarnă compoziția pe o folie de plastic, rulează strâns și securizează capetele. Bagă salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore până când se întărește.”, a spus chef Sorin Bontea pe contul său de Instagram.