Simona Gherghe dezvăluie rețeta de papanași ca în Moldova. Ingredientul secret pe care doar bucătarii de top în cunosc
Simona Gherghe nu face furori doar pe micile ecrane, ci și în bucătărie. Prezentatoarea emisiunii Mireasa le-a oferit fanilor ei rețeta pentru cei mai gustoși papanași moldovenești. Cum se prepară aceștia, aflați din continuarea articolului.

Prezentatoarea TV știe secretele unor papanași delicioși și a decis să îi învețe și pe cei de acasă cum se prepară și care este secretul folosit de gospodinele din Moldova.
Cum pregătim papanași moldovenești
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă gospodinele în bucătărie are legătură cu papanașii; fie textura este diferită, fie sunt prea moi sau prea tari.
În cadrul emisiunii Gătit la consum, Simona Gherghe a prezentat lista de ingrediente și pașii de urmat în prepararea papanașilor moldovenești.
Ingrediente
- 500 de grame de făină;
- 2 ouă;
- 80 de grame de zahăr tos;
- Un plic de zahăr vanilinat;
- O linguriță de praf de copt;
- O lingurița de sare;
- Coajă de lămâie rasă;
- Aromă de vanilie;
- 300 de grame de brânză dulce de vacă.
Mod de preparare
Prezentatoarea TV începe prin a amesteca ouăle cu zahărul tos, dar și cu cel vanilat. Ulterior se adaugă și făina, alături de praful de copt și de coaja de lămâie.
Urmează apoi brânza și esența de vanilie. Toate ingredientele se frământă foarte bine până rezultă o cocă omogenă, dar elastică. Dacă aluatul nu este foarte bine legat, se mai poate adăuga făină.
Când aluatul a obținut textura dorită, se întinde sub formă de foi pe o suprafață plată. Formele rotunde se fac cu ajutorul unui pahar.
Pe aragaz se pune la încins uleiul, iar când se încinge suficient se pun papanașii. Atenție, aceștia nu trebuie să se prăjească într-o baie de ulei, astfel că poate fi folosit în cantitate mai mică.
Când s-au prăjit pe ambele părți se pun pe o farfurie pe care se află un prosop de bucătărie. După ce s-a scurs excesul de ulei, papanașii se pot consuma cu smântână și gem, sau ciocolată, în funcție de preferințele fiecărui pofticios.
Ce ingrediente folosește Laura Cosoi pentru papanași
Laura Cosoi are la rândul ei câteva trucuri pentru papanași. Uite ce ingrediente folosește vedeta:
- 150 g griș
- 1 gălbenuș de ou
- o lingură de sana sau kefir
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cardamon
- 2 linguri esență vanilie
- 3-4 linguri de miere (sau zahăr)
- 1 lingură unt,1/2 cană pesmet
- 3 linguri nucă măcinată
- un pliculeț zahăr vanilat (opțional)
Se poate adăuga brânză de vaci în plus în compoziția ta pentru papanași, dar în acest caz trebuie să folosești mai mult griș pentru ca zerul să nu se lase.