Supa pe care o mănâncă în fiecare zi cea mai longevivă familie din lume. Este varianta perfectă pentru un prânz sănătos
Supa este o alegere culinară delicioasă, dar ce-ai spune dacă ai afla că un preparat de acest tip face parte din meniul zilnic al celei mai longevive familii din lume? Rețeta este simplă și conține ingrediente sănătoase!

Familia Melis, din Italia, a intrat în anul 2012 în Guinness World Records cu o vârstă totală de 861 de ani adunați între cei nouă frați, cel mai în vârstă având la acel moment 109 ani. Acest lucru impresionant a atras atenția persoanelor interesate de secretele familiei Melis pentru longevitate, iar rețeta lor a fost descoperită: supa minestrone, anunță Express.com.
Un medic a lăudat acest preparat
Supa minestrone este un preparat tradițional italian, o supă densă și hrănitoare, care conține o combinație de legume, leguminoase și verdețuri. Toate aceste ingrediente sunt pline de vitamine, minerale, fibre și carbohidrați, nutrienți esențiali pentru o stare bună de sănătate.
Chiar și medicul Tim Tiutan, din New York, a lăudat pe TikTok preparatul, spunând că reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea intestinală. Desigur, secretul constă în integrarea acestuia într-un stil alimentar echilibrat și sănătos.
Cum se prepară supa minestrone?
Supa minestrone, un preparat de bază în dieta familiei Melis, se pregătește simplu și conține următoarele ingrediente:
-20 g unt
-1,5 linguri ulei de măsline
-1 ceapă mare, tăiată mărunt
-1 praz, tăiat pe lungime și feliat subțire
-25 g de cartofi, curățați și tăiați mărunt (sau fasole roșie)
-100 g varză
-2 bețișoare de țelină, tăiate mărunt
-200 g roșii tocate
-Sare și piper, după gust
-Supă de pui, vită sau legume (aproximativ 1 litru)
-Opțional: 50 g paste / 1 lg pesto verde / parmezan / verdețuri
Mod de preparare:
Pasul 1: Încălzește untul și uleiul într-o oală mare. Adaugă ceapa, prazul și cartofii și lasă-le să se călească timp de 5 minute, amestecând ocazional.
Pasul 2: După acest timp, adaugă supa și celelalte legume (mai puțin țelina). Lasă-le la gătit, amestecând din când în când pentru a evita lipirea.
Pasul 3: După 30 de minute, adaugă țelina și continuă să fierbi supa încă 5-10 minute, până când toate legumele sunt fragede.
Pasul 4: Gustă supa și adaugă sare și piper după preferință. Dacă dorești, poți adăuga o lingură de pesto verde pentru un plus de aromă / o mână de paste / parmezan sau verdețuri.