Trucul asiatic pentru o salată de castraveți cu mai mult gust. Ce trebuie să faci în loc să tai legumele

Un gest simplu poate transforma o salată banală într-un preparat plin de savoare. În bucătăria asiatică, castravetele nu este doar tăiat, ci mai întâi zdrobit ușor. Acest truc îl face să absoarbă mai bine aromele sosului și să elibereze un plus de prospețime. 

Salată cu castraveți zdrobiți / FOTO: Colaj captură video tiktok
Salată cu castraveți zdrobiți / FOTO: Colaj captură video tiktok

Salata cu gust unic care a devenit virală pe internet

Ingrediente necesare:

-castraveți proaspeți

-150 g iaurt grecesc

-1 lingură de ulei de măsline

-1 lingură de suc de lămâie

-1 cățel de usturoi ras

-mărar proaspăt, tocat

-sare și piper, după gust

-semințe (de in, dovleac sau altele preferate)

Mod de preparare:

Începe prin a zdrobi ușor castraveții cu lama cuțitului, apoi taie-i în bucăți potrivite. Amestecă iaurtul grecesc cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul ras, mărarul tocat, sarea și piperul pentru a obține un sos cremos și aromat.

Așază sosul pe o farfurie întinsă, adaugă bucățile de castravete deasupra, presară semințele preferate și stropește totul cu încă puțin ulei de măsline.

Salata este gata în doar câteva minute și se potrivește perfect cu pâine prăjită sau alături de un piept de pui la grătar. O opțiune sănătoasă, gustoasă și ușor de preparat pentru orice moment al zilei.

Salată de roșii cu nectarine și brânză feta 

Salatele rapide și pline de savoare devin cea mai bună opțiune pentru zilele în care nu știm ce să mai gătim. Iată o combinație surprinzătoare: roșii coapte, nectarine dulci și brânză feta, o farfurie care aduce echilibrul perfect între dulce, sărat și acrișor.

Ingrediente:

-2–3 roșii de grădină bine coapte

-2 nectarine (sau piersici) coapte, dar ferme

-100 g brânză feta

-o mână de frunze de busuioc proaspăt

-1 lingură de ulei de măsline extravirgin

-1 linguriță de oțet balsamic (opțional)

-sare de mare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Taie roșiile și nectarinele în felii subțiri sau cuburi. Așază-le într-un bol larg sau direct pe o farfurie întinsă. Sfărâmă brânza feta deasupra, adaugă frunzele de busuioc și asezonează cu sare, piper și un strop de ulei de măsline. Pentru un plus de contrast, poți adăuga și câțiva stropi de oțet balsamic. Această salată este ideală ca fel principal sau ca garnitură lângă pește sau pui la grătar. Se pregătește în mai puțin de 10 minute și arată spectaculos.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozonac scarlatescu shutterstock 1937659066 jpg
horoscop 13 19 iunie webp
Horoscop, foto shutterstock jpg
fructe pexels jpg
zodii, foto shutterstock jpg
christmas background 3015776 1280 jpg
BeFunky collage   2025 12 13T153756 943 jpg
ciuperci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net