Ce pun italienii în salata de roșii? O metodă simplă intensifică gustul și poate fi folosită și pentru castraveți
Pentru cei mai mulți dintre noi, salata de roșii sună a un preparat simplu, care poate fi pregătit în numai câteva minute. Iar indiferent de cum am pregăti această salată, putem avea impresia că gustul va fi cam la fel. Însă, acest lucru nu este deloc adevărat. Iar în Italia, salata de roșii a fost transformată într-un preparat delicios, care este pregătit cu mare atenție.

Atunci când vine vorba despre preparate complexe și delicioase, cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândi că salata de roșii va apărea pe o astfel de listă. Însă, atunci când vine vorba despre varianta italiană a acestei rețete, simpla salată se transformă într-un preparat delicios, mult mai special decât în mod obișnuit.
Iar prima diferență ține de modul în care sunt tăiate roșiile. Întâi, italienii le taie în două, apoi în sferturi, iar apoi în bucăți tot mai mici. De asemenea, ei nu le consumă niciodată chiar imediat după ce le-au tăiat. Roșiile pot fi tăiate și în rondele, însă trebuie lăsate câteva minute să absoarbă sarea pentru a avea un gust mult mai intens.
Salata de roșii din Italia este un preparat complex și delicios
De asemenea, roșiile trebuie lăsate într-o strecurătoare după ce au fost presărate cu sare. Astfel, apa în exces este eliminată, iar feliile rămase au un gust intens, gustos, mult mai bun decât dacă ar fi fost consumate imediat după ce au fost tăiate.
De obicei, este de ajuns să lăsați roșiile în strecurătoare vreme de 30 de minute, timp în care puteți pregăti restul salatei. La final, rezultatul va fi unul de care vă veți îndrăgosti imediat, iar salata va fi mai bună ca niciodată.
Ce ingrediente trebuie să folosiți
După ce ați pus roșiile într-un bol, puteți presăra peste ele puțin ulei de măsline. Iar, pentru un plus de savoare, puteți presăra peste ele și foarte puțină ceapă, sau chiar și usturoi. De asemenea, în salata de roșii se mai adaugă, în Italia, condimente precum busuioc, sau oregano.
Iar, nu în ultimul rând, italienii mai pun în salată și mozzarella. La final, veți avea o salată delicioasă, simplă și foarte sănătoasă!


































