Trucul ingenios care ne ajută să fierbem sarmalele rapid și uniform! Toate gospodinele cu experiență îl folosesc
Deja ne apropiem din ce în ce mai mult de sărbătorile de iarnă, iar în această perioadă din an, sarmalele se vor transforma în vedetele bucătăriilor din toată țara! Iar un truc extrem de important pentru ca sarmalele să se fiarbă rapid și uniform este unul pe care tot mai mulți români încep să îl uite! Dar, el ne va fi de mare ajutor, iar gospodinele cu experiență îl folosesc mereu!
Sarmalele sunt surprinzător de ușor de pregătit, iar în ciuda faimei de care se bucură, ele sunt, în principiu, o mâncare destul de simplă. Desigur, rețeta are variații regionale de-a lungul României, iar dacă vom privi dincolo de granițele țării, vom găsi nenumărate alte tipuri de sarmale, unele dintre ele surprinzător de diferite de ale noastre!
Dar, în principiu, indiferent de rețeta pe care o folosim, acest truc rămâne mereu util, iar gospodinele din întreaga țară îl folosesc! Practic, este vorba despre o metodă care ne va face sarmalele să fiarbă mai uniform și mai rapid! Iar tot ce trebuie să facem este să le acoperim cu o farfurie, cât timp fierb!
De ce trebuie să punem o farfurie pe sarmale
În primul rând, după ce am pus în oală toate sarmalele, este foarte important să punem deasupra puțină varză murată tăiată cât mai mărunt. Apoi, dacă vrem, putem adăuga și puțină slănină, iar mai departe, îndeajuns de multă apă încât să acopere sarmalele. Atenție, nu trebuie să punem atât de multă apă încât să ajungă chiar la „gura” oalei.
După ce am adăugat și apa, alături de suc de roșii, sau chiar și de vin alb, trebuie să punem o farfurie peste sarmale! Astfel, datorită farfuriei și a verzei tocate, nicio sarma nu va rămâne crudă!
Mâncarea va fierbe uniform și rapid
Pentru ca sarmalele noastră să aibă un gust chiar și mai bun, mai putem adăuga printre ele în oală și câteva frunze de dafin. Alături de acestea, mai putem pune și crenguțe de cimbru, pentru ca mâncarea să aibă un gust unic și delicios!
Iar un detaliu foarte important este faptul că sarmalele trebuie să fiarbă lent! Deși cu toții ne dorim să terminăm mâncarea cât mai repede, această rețetă nu trebuie grăbită! Așa că trebuie să lăsăm sarmalele la foc mic, oricât de mult timp este necesar.