Tu ai mâncat vreodată căpșuni cu smântână și mămăligă? Rețeta ciudată, dar absolut delicioasă

Ultima actualizare:

Arta culinară a avut dintotdeauna un singur inamic: lipsa de creativitate. În rest, aromele și alimentele pot fi combinate în toate modalitățile posibile. De exemplu, bucovinenii au un preparat specific pe care îl consumă în mod regulat, respectiv căpșuni cu smântână și mămăligă. Iată cât de ușor se prepară.

Căpșuni cu smântână și mămăligă/ Sursă foto: Facebook-Bucovina, te iubesc
Căpșuni cu smântână și mămăligă/ Sursă foto: Facebook-Bucovina, te iubesc

Cum preparăm căpșuni cu smântână și mămăligă. Rețeta inedită a bucovinenilor

Dacă italienii mănâncă brânza de calitate în combinație cu dulceață de smochine sau prosciutto cu pepene galben, în Bucovina, căpșunile se mănâncă cu smântână și mămăligă. În alte regiuni, gospodinele prepară delicioasa dulceață sau aromatul sirop de căpșuni, însă bucovinenii au rețete ceva mai inedite când vine vorba de aceste fructe.

 Rețeta de căpșuni proaspete asortate cu smântână și mămăligă fierbinte este extrem de simplă, iar rezultatul este de-a dreptul fabulos. Mai mult, preparatul le este pe plac chiar și celor mai pretențioși consumatori.

Fructele proaspete și bine coapte se strivesc cât să elibereze sucul și aromele, fără să le transformăm în sos. Ulterior, acestea se amestecă cu un tip de smântână calitativă care conține 30% grăsime, pentru ca la final să obținem o textură cremoasă. Pasul următor este să punem zahăr, în funcție de preferințe. Unele gospodine aleg să facă o frișcă pe care să o toarne peste căpșunile aromate.

Întreaga compoziție se lasă la rece cel puțin o jumătate de oră pentru a se îmbina perfect aromele. Separat, se face o mămăliguță din făină de porumb, fără cartofi, în care se adaugă și sare după gustul fiecăruia. Important de menționat este ca mămăliga să nu fie tare și vârtoasă, ci să aibă o textură moale și fină. În ultimul timp, rețeta de căpșuni cu smântână și mămăligă a făcut furori pe internet, iar românii au fost de-a dreptul cuceriți de gustul delicios al acestui preparat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net