Turtă dulce făcută în casă, rețeta care a făcut furori pe internet. Este ideală pentru sezonul rece și are un gust demențial
Turtă dulce făcută în casă, un desert popular, delicios și ideal pentru sezonul rece. Iată cum se prepară.
Rețeta specială de turtă dulce marca, Cosânzenele Gătesc a făcut furori pe internet, iar gospodinele desăvârșite au salvat-o deja pentru sărbătorile care se apropie cu pași repezi. Până la urmă, ce ar fi iarna fără aromele ei specifice de scorțișoară sau cuișoare? Turta dulce cu glazură făcută în casă este foarte ușor de făcut și extrem de delicioasă. Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 200 g de zahăr (poți pune 100 de g brun și 100 de g alb)
- 125 ml de apă clocotită
- o lingură mix de condimente (scorțișoară, anason, coriandru, fenicul, ghimbir, nucșoară, cuișoare, puțin piper);
- 500 g făină
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- jumătate de linguriță de praf de copt
- un vârf de linguriță de sare
- un ou
- un gălbenuș de ou
- 60 g de unt topit
- 80 g de zahăr pudră.
Cum se prepară
Pentru început, punem 2-3 linguri de zahăr într-un vas și îl lăsăm la topit până când se caramelizează. Ulterior, adăugăm peste el 125 de ml de apă fierbinte, continuăm cu restul zahărului, punem mixul de condimente și amestecăm până când se topește complet zahărul, iar siropul începe să fiarbă la foc mic.
După ce am finalizat acest pas, luam recipientul de pe aragaz și adăugăm 150 de grame de făină, amestecând cu un tel fără să facem cocoloașe. Lăsăm compoziția la răcit și continuăm rețeta. Astfel, amestecăm restul făinii cu bicarbonatul, praful de copt și sarea, apoi punem untul topit, oul și caramelul. După ce am amestecat ușor, punem compoziția pe o suprafață întinsă și frământăm până ne iese un aluat dens și nelipicios.
Fiecare bucată de aluat trebuie să aibă formă rotundă, pe care o dăm cu ajutorul palmelor. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 10 minute.
În timp ce se coc turtele, ne putem ocupa de glazură. Într-un bol mixăm albușul de ou cu zahărul pudră până când se formează o bezea albicioasă, densă și lucioasă. După ce am scos turta dulce din cuptor, turnăm glazura peste ea și o lăsăm la răcit. Important de menționat este faptul că glazura se usucă în aproximativ 40 de minute. Desertul este gata și merge de minune atât pentru meniul de Crăciun, cât și pentru zilele de iarnă în care avem poftă de ceva dulce.