De ce trebuie să pui scorțișoară în cămară. Trucul care te va scăpa de o mare grijă

Când vine vorba de trucuri cu ingrediente pe care le găsim mereu în bucătărie, aceastea ne ajută să scăpăm uneori de probleme care ne dau mari bătăi de cap. De exemplu, te-ai întrebat de ce trebuie să pui scorțișoară în garaj sau în cămară?

De ce trebuie să pui scorțișoară în cămară sau garaj / foto: Shutterstock
De ce trebuie să pui scorțișoară în cămară sau garaj / foto: Shutterstock

După cum probabil majoritatea știm, garajele sunt un loc privilegiat pentru dăunători pe tot parcursul anului. Iarna, insectele și alte animale vin în căutare de adăpost. Vara, acestea pot fi atrase de garaje pentru a scăpa de căldură. La fel de probabil este și faptul că am încercat tot felul de soluții pentru a scăpa de ele, însă, conform experților, un repelent eficient împotriva dăunătorilor există deja în propria noastră bucătărie. Evident, cum am menționat, vorbim despre bețișoarele de scorțișoară.

Majoritatea oamenilor știu că scorțișoara este mai sigură și mai accesibilă decât repelenții tradiționali împotriva dăunătorilor. Cu această alternativă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la inhalarea de vapori nocivi sau la intrarea accidentală în contact cu substanțele chimice care se găsesc în spray-urile pentru insecte.

Trucul care te va scăpa de o mare grijă

Dacă nu aveți deja bețișoare de scorțișoară acasă, ar trebui să le puteți găsi la magazinul alimentar local sau online. Deci, de ce urăsc dăunătorii scorțișoara? Condimentul utilizat pe scară largă conține eugenol, care este, de fapt, utilizat în multe repelente pentru insecte.

Pentru a vă proteja garajul sau cămara cu bețișoare de scorțișoară, identificați mai întâi zonele în care dăunătorii sunt susceptibili să intre, să se ascundă sau să se adune. De exemplu, colțuri, plinte, lângă ferestre și uși. Odată ce ați identificat aceste zone, plasați bețișoare de scorțișoară pentru a ține dăunătorii la distanță. Trebuie să plasați suficiente pentru a emana un miros puternic și a împiedica dăunătorii să intre.

Rețineți că unii dăunători sunt respinși mai bine de alte forme de scorțișoară, cum ar fi uleiul sau pulberea. Furnicile, de exemplu, pot fi ucise sau respinse cu ulei esențial de scorțișoară. Dacă doriți să utilizați uleiul, înmuiați bile de bumbac cu mirosul puternic și puneți-le în jurul garajului ori cămării sau, dacă este posibil, direct pe dăunători.

Pentru alți dăunători, pulberea de scorțișoară este eficientă. Puteți pur și simplu să măcinați câteva bețe de scorțișoară până obțineți o pulbere, sau să puneți o mână de bețe de scorțișoară într-un blender, dați drumul la blender timp de 30 de secunde, continuă să amesteci ingredientul la intervale de 30 de secunde până când se formează o pulbere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
front bloc jpg
Usturoi FOTO Shutterstock
crater asfalt  jpg
fericire jpg
suplimente pentru somn jpg
Jaluzele FOTO Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net