Sfatul pentru care a fost pus la zid un celebru psihoterapeut din România. Ce i-a deranjat pe părinți: „Mă îngrozesc și mă întristez”

Un cunoscut psihoterapeut a fost criticat dur, după ce, pe rețelele de socializare a publicat un filmuleț în care le oferă sfaturi părinților care dorm cu copiii în patul conjugal. Oana Nicolau a stârnit sute de reacții acide în mediul online.

Oana Nicolau, pusă la zid în urma unui sfat
Oana Nicolau, pusă la zid în urma unui sfat

Sfatul care i-a deranjat pe părinți: „Patul vostru este pentru momentele de intimitate”

Oana Nicolau a tras un semnal de alarmă și le-a explicat părinților motivele pentru care este contraindicat să împartă patul cu cei mici.

„Nu mai dormiți cu copiii! Nu-i mai lăsați să doarmă în patul vostru! Patul vostru este pentru momentele de intimitate, este locul unde soțul și soția sunt intimi. Patul vostru este locul unde vă conectați ca un cuplu sănătos, unde creați un spațiu pentru conectare.

Păstrați-vă căsnicia pe primul loc, pentru copiii voștri, tocmai pentru că îi iubiți atât de mult (…) Este responsabilitatea noastră să-i educăm și să le transmitem modele sănătoase(…)”, a explicat Oana Nicolau în filmulețul publicat pe Instagram.

Întregul mesaj transmis de specialistă, a stârnit o mulțime de reacții acide din partea internauților. Mulți dintre cei care au observat postarea psihoterapeutei au contrazis-o în mod răutăcios, în timp ce alții chiar au făcut glume pe baza sfaturilor acesteia.

„Ce trist să credeți că sex se poate face doar noaptea și doar în dormitor” / Cam radical și obtuză această recomandare”/ „Un profesionist bun nu ar propaga informații eronate!” / „Nuu! Nu sunt de acord! Fiecare etapă este cu locul ei, da! Dar când copiii îs mici și vor să stea cu tine în pat maxim 10 ani, maxim!!! Nu vor vrea la nesfârșit să stea cu părinții! Îi ignori? Copiii cresc frumos când au părinții împreună, da, dar nu patul face diferența!”, au doar doar câteva dintre comentariile internauților.

„Aș fi putut să șterg toate comentariile”

La rândul ei, Oana Nicolau a transmis un mesaj la adresa celor care au comentat răutăcios și a subliniat că, deși, acceptă faptul că părerile sunt împărțite, nu este de acord cu opiniile exprimate prin lipsă de respect și decență.

„Oamenii și reacțiile lor…. Aș fi putut să șterg toate comentariile (așa am și fost sfătuită ), însă, am decis să le las aici, ca exercițiu psihologic, ca reminder și chiar ca semnal de alarmă. Din rolul de psihoterapeut înțeleg perfect mecanismele din spatele anumitor reacții, însă din celelalte roluri, mă îngrozesc și mă întristez…

 Este în regulă să avem păreri diferite, dar nu este în regulă să jignim. Este în regulă să oferim feedback, dar avem nevoie să învățăm cum se face asta. Unii de-aici consideră ca au dat feedback, însă formularea mesajelor lor nici măcar nu se apropie de definiția feedback-ului.

Este în regulă să dezaprobăm, dar să o facem cu respect și decență…. Las aici un citat care mi-a plăcut și care mi-a ghidat mulți pași în viață (autor necunoscut): “…într-o lume plină de răutate, critică și judecată, alege să fii bun. Este gratis și îți oferă cea mai mare satisfacție…”, a scris psihoterapeutul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rochie eleganta dy fashion png
pateu de ficat jpeg
zodii pixabay jpg
Dus jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
Gelozie jpg
creditIMG 0862 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net