Top 7 alimente pentru un auz mai bun

Alimentele pe care le consumăm ne afectează în mod direct bunăstarea generală, inclusiv sănătatea auzului. O dietă echilibrată, bogată în nutrienți vitali, poate preveni potențialele daune și ne poate îmbunătăți sănătatea urechii.

Alimentele pe care le consumăm ne pot afecta bunăstarea generală, inclusiv auzul. Foto: Click.
Alimentele pe care le consumăm ne pot afecta bunăstarea generală, inclusiv auzul. Foto: Click.

7 alimente care vă pot ajuta să vă reduceți riscul de pierdere a auzului

Deși anumite stiluri de viață, cum ar fi dieta mediteraneană, sunt considerate perfecte pentru îmbunătățirea sănătății auzului, există și alte alimente care sunt pline de vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la prevenirea pierderii auzului.

1. Pește

Peștele conține puține grăsimi și este plin de omega-3, omega-6 și alte minerale esențiale de care corpul tău are nevoie. De asemenea, este bogat în vitamina D, care întărește oasele din interiorul urechii și ajută la prevenirea otosclerozei (o creștere anormală a oaselor în interiorul urechii care provoacă pierderea auzului), scriu cei de la Hoffmanaudiology.

2. Leguminoase

Leguminoasele, precum fasolea și mazărea, conțin mult zinc, un mineral esențial care îți susține sistemul imunitar și îți stimulează auzul.

3. Banane

Ca super-aliment popular, bananele ar trebui consumate în fiecare zi pentru a rămâne sănătos. Bananele sunt bogate în potasiu, care vă ajută să vă mențineți auzul pe măsură ce înaintați în vârstă.

4. Broccoli

Broccoli conține fibre și vitamina C și poate opri formarea de radicali liberi în organism, care vă pot descompune celulele, ducând la mai multe boli. De asemenea, poate ajuta la prevenirea riscului de boli legate de auz, îmbunătățind starea generală de sănătate.

5. Ciocolata neagra

Ciocolata neagră este plină de antioxidanți și vitamine care ajută la digestie, stimulând în același timp sistemul imunitar și metabolismul. Crește nivelul de magneziu din organism, permițând o circulație bună și un auz mai sănătos.

6. Usturoiul

Usturoiul are multiple beneficii pentru sănătate. Este excelent pentru inima ta și este extrem de eficient în scăderea colesterolului. De asemenea, reduce inflamația în urechi și reduce tensiunea arterială pentru a promova o circulație mai bună și auzul îmbunătățit.

7. Cerealele integrale

Cerealele integrale pot ajuta la menținerea funcției nervoase și la protejarea celulelor de păr din urechea internă în timp ce sunt expuse la zgomot puternic. De asemenea, sunt bogate în magneziu, care ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge către urechi.

Care este cheia pentru o bună sănătate a auzului

Mâncarea sănătoasă este cheia pentru o bună sănătate a auzului. Consumul unei diete bogate în nutrienți, în special a celor sărace în grăsimi și zahăr și cu proprietăți antioxidante, vă va îmbunătăți sănătatea auzului și vă va reduce riscul de atacuri de cord, cancer și alte afecțiuni cronice, îmbunătățind calitatea vieții.

Dacă vă bănuiți de pierderea auzului sau vă confruntați cu simptomele acestuia, programați-vă la un control cu un medic ORL-ist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
click jpg
57171 jpg
3 avantaje ale amenajării unei anexe din sticlă locuinței tale jpeg
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net