5 greșeli de îngrijire personală pe care le faci zilnic. De ce nu este bine să te dai cu parfum pe gât

Ultima actualizare:

Hannah English, din Sydney, este om de știință, specializată în domeniul frumuseții și in îngrijire personală. Ea le sfătuiește adesea pe urmăritoarele ei de pe Instagram ce să facă atunci când își fac ritualurile de înfrumusețare. Află acum care sunt cele 5 greșeli pe care le faci zilnic, fără să îți dai măcar seama.

Conform lui Hannah English, majoritatea femeilor fac aceste cinci greșeli regulat. De la datul cu parfum pe gât și în zona decolteului până la utilizarea bureților nepotriviți în baie, toate aceste erori îți pot provoca probleme de sănătate, ne asigură specialistul în frumusețe și îngrijire personală.

Citește și: Cele mai neobișnuite trucuri la care apelează vedetele. De ce își dau cu fixativ în pantofi

5 greșeli de îngrijire personală pe care le faci zilnic

Hannah English povestește că vede în fiecare zi femei care fac greșeli ce le-ar putea costa scump când vine vorba despre sănătatea lor. Tocmai de aceea, a decis să tragă un semnal de alarmă într-un clip postat pe contul ei de Instagram. A dezvăluit cele 5 greșeli de îngrijire personală pe care le fac constant aproape toate femeile.

1. Folosești un burete de baie lufa

Indiferent dacă este vorba despre cel din plastic sau cel din fibre naturale, specialistul avertizează că pielea moartă și murdăria care rămân în acestea pot să ducă inclusiv la apariția mucegaiului în burete. Cea mai bună metodă de îngrijire personală în acest caz, susține Hannah, este să te speli simplu, folosind doar palmele tale.

„Sunt niște obiecte dezgustătoare, nimeni nu le spală vreodată cum trebuie și mai mult ca sigur au și mucegai în ele. Dacă îți apar iritații pe piele și mâncărimi, este foarte posibil să fie din cauza buretelui tău de baie”, afirmă Hannah English, conform Daily Mail.

Vezi și: Machiajul de seară pentru ochii rotunzi. Ce culoare este cea mai potrivită în această situație

De ce nu este bine să te dai cu parfum pe gât?

2. Te dai cu parfum pe gât și în zona decolteului

Sunt foarte multe femei care fac acest gest, dar este greșit. Specialistul în îngrijire personală susține că parfumurile conțin niște substanțe care îți afectează capacitatea pielii de a se proteja de efectele negative ale razelor solare, în zona în care sunt aplicate.

Tocmai de aceea, dacă vei să miroși frumos, dă cu parfum pe linia părului, la spate. Așa poți să îl aplici fără grji, într-o zonă care să fie protejată de lumină. În plus, și mirosul durează mai mult timp, în acest caz.

3. Amesteci protecția solară cu alte produse

Indiferent dacă folosești un spray sau o cremă de protecție solară, nu trebuie cu niciun chip să o mai amesteci cu alte produse cosmetice, precum fondul de ten, bronzul sau iluminatorul. Acest gest este o mare greșeală când vine vorba despre procesul de îngrijire personală.

Atunci când folosești acest tip de produs, el trebuie să fie aplicat în așa fel încât să formeze o peliculă protectoare uniformă în zona respectivă. Iar asta nu se mai întâmplă atunci când crema de protecție solară este amestecată cu orice alt produs de make up sau de îngrijire personală.

Iată și: Ce beneficii are colagenul pentru piele. 3 mixuri simple cu colagen pentru un ten impecabil

4. Folosești produse fără conservanți

Conform clipului postat de Hannah English, nu întotdeauna este bine să fugi de chimicale. Multe produse care sunt fabricate fără conservanți se strică mult mai rapid, mucegăiesc ușor și pot să îți provoace iritații pe piele din această cauză.

5. Te bazezi doar pe protecția solară asigurată de machiaj

Folosești o pudră pe care scrie că îți asigură protecție solară? Chiar dacă aceasta are, într-adevăr, această caracteristică, nu este suficientă. Asta din cauză că folosești o cantitate mult prea mică pentru a fi complet în siguranță. Cel mai bine este să aplici întâi crema de protecție solară, abia apoi să folosești produsele de make up.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net