Machiajul de seară pentru ochii rotunzi. Ce culoare este cea mai potrivită în această situație

Ultima actualizare:

Atunci când vrei să folosești un machiaj pentru ochi rotunzi, trebuie să ții cont de anumite reguli. Specialiștii din domeniu oferă mereu sfaturi utile și te învață trucuri de make up în funcție de forma ochilor, iar astăzi îți prezentăm câteva dintre ele care vor face minuni pentru înfățișarea ta.

Cel mai potrivit machiaj pentru ochi rotunzi. Sursă foto: Pixabay
Cel mai potrivit machiaj pentru ochi rotunzi. Sursă foto: Pixabay

Machiajul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Adesea, pe lângă rolul pe care îl are în ritualul de înfrumusețare, acesta a fost definitoriu și în privința anumitor aspecte sociale. De exemplu, faimosul machiaj al gheișelor sau machiajul statement al celor care aparțin comunității goth. Este important să cunoști câteva reguli în funcție de trăsăturile tale și așa nu vei mai da greș vreodată.

Citește și: Vedete din România care au publicat fotografii nemachiate. Cum arată și cine este de nerecunoscut

Ce culori sunt potrivite pentru machiajul ochilor rotunzi

În primul rând, trebuie să ții cont și de forma sprâncenelor pe lângă cea a ochilor. Când vine vorba despre un machiaj pentru ochi rotunzi, trebuie să alegi neapărat culori mate, nu pe cele prea sidefate sau mult prea strălucitoare, pentru că par să încarce ochiul inutil și îl scot prea tare în evidență.

Cea mai bună variantă este un fard nude, de culoare închisă, dar poți folosi o nuanță mai deschisă sub pleoapă și spre colțul exterior al ochiului, deasupra culorii închise, ca să dea o formă triunghiulară.

Machiaj pentru ochi mari si rotunzi

Atunci când ai ochii în această formă, te poți juca din plin cu eyeliner-ul. Este clar un must have în trusa ta de make up. Ideea generală este să elimini aspectul de "ochi înfundați" și să dai o formă triunghiulară plăcută, care să îți scoată trăsăturile mai bine în evidență într-un mod pozitiv. Aplică-l atât pe linia genelor superioare, cât și pe cele inferioare. Faimosul "cat eye make-up" te ajută în orice situație.

Vezi și: Cum arată Cristina Ciobănașu fără machiaj și fără filtre

În cazul în care folosești mascara, este de recomandat să nu exagerezi, conform WOWbiz.ro. Specialiștii din domeniu sugerează să aplici rimelul doar pe genele de sus, în special în colțul ochilor. Așa vei avea un machiaj pentru ochi rotunzi care să fie mult mai potrivit, pentru că o aplicare exagerată a rimelului și pe genele de jos va face doar să accentueze exagerat rotunjimea acestora.

Pentru un machiaj de seară, poți apela întotdeauna fără griji la faimosul "smokey eyes". 

Machiajul ochilor rotunzi cu pleoape căzute

Există și această variantă, dar nu trebuie să îți faci griji, căci specialiștii în make up au o soluție pentru orice problemă.

Folosește culori mai închise pe deasupra pleoapei, iar pe pleoapa mobilă pune una mai deschisă, dar care să se potrivească bine cu cealaltă, informează XpertBeaauty.ro.

Folosește un fard de pleoape mat, nu unul cremos ori culori sidefate, iar rimelul trebuie să fie unul waterproof, cu efect de alungire.

În cazul în care ai pleoapele căzute, chiar dacă ochii tăi sunt rotunzi, trebuie obligatoriu să eviți smokey eyes make up. Nu ar face decât să îți accentueze problema.

Cele mai potrivite nuanțe în acest caz pentru pleoapa mobilă sunt cele de gri, bej, roz piersică, alb perlat sau auriu deschis, iar pentru partea mai închisă la culoare poți alege cu încredere albaastru, maro, gri închis sau negru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net