Cât de des ar trebui să îți speli părul? Recomandarea specialiștilor

Tu știi cât de des ar trebui spălat, de fapt, părul? Cât de des ar trebui să vă curățați părul depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul părului, cât de gras tinde să devină scalpul, și nivelul de activitate al fiecăruia. Totodată, un raport despre detectarea unei substanțe chimice, care cauzează cancer în unele șampoane uscate, ar trebuie să vă determine să regândiți rutina de îngrijire a părului. Iată ce spun specialiștii.

Cât de des trebuie spălat, de fapt, părul / Foto: Freepik
Cât de des trebuie spălat, de fapt, părul / Foto: Freepik

„Unii oameni cred că trebuie să-și spele părul în fiecare zi sau vor avea părul foarte gras. Dacă își oferă o șansă, ei pot vedea că de fapt nu au acel scalp sau păr gras de care se temeau. Și, pe de altă parte, s-ar putea să nu poată tolera un interval prea lung sau prea rar între spălări, deoarece simt că scalpul lor devine foarte gras”, a declarat Anthony Rossi, dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York City și membru al Asociației Academiei Americane de Dermatologie, potrivit publicației CNN.

Astfel, acesta este de părere că, spălatul prea des poate usca și slăbi părul, în timp ce acumularea de ulei de la spălarea insuficientă poate duce, de asemenea, la mirosuri neplăcute și mătreață.

Când ar trebui să îți speli părul

Anthony Ross recomandă spălarea părului o dată sau de două ori pe săptămână, iar dacă ați avut tratamente chimice, care vă pot face părul mai uscat, este posibil să doriți să-l spălați mai puțin de o dată pe săptămână, pentru a evita ruperea sau părul mai fragil ori despicarea vârfurilor. De asemenea, ar putea fi necesar, totuși, să-l speli o dată pe zi, dacă scalpul tău este foarte gras.

Dacă îți speli prea des părul ondulat , acest lucru l-ar putea face să se usuce sau să se rupă, astfel, firul de păr gros și creț, în general, nu trebuie spălat zilnic, poate chiar săptămânal. Dar ar trebui să-l spălați cel puțin o dată la două-trei săptămâni, pentru a vă menține scalpul și părul curate și sănătoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net